Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε

   Το εργατικό εισόδημα δέχεται ισχυρή πίεση από τα εκτεταμένα κύματα ακρίβειας που εξαϋλώνουν τους μισθούς των εργαζομένων στο πρώτο 10ήμερο κάθε μήνα, δημιουργούν συνθήκες ασφυχτικής πίεσης σε κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια. Η υπεράσπιση του εισοδήματος με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, η πάλη υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα απαντούν στις σημερινές οξυμένες ανάγκες, είναι επείγουσα ανάγκη.

   Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ετοιμάζει να βάλει και πάλι σε εφαρμογή τον κατάπτυστο νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου για τον κατώτατο μισθό την ίδια στιγμή που η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σπάει κάθε ρεκόρ, όπως επιβεβαιώνουν τα ασύλληπτα των 500 μεγαλύτερων ομίλων που ξεπέρασαν το 2022 τα 25,1 δις ευρω.

   Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα, απέναντι σε μια πολιτική που συνθλίβει ταυτόχρονα κρίσιμα κοινωνικά δικαιώματα για τις εργατικές οικογένειες όπως της υγείας και της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης τα εργατικά συνδικάτα, έχουν έναν μόνο δρόμο. Το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης, το δρόμο των μαζικών, συλλογικών αγώνων και της απεργιακής κλιμάκωσης.

Η ακρίβεια μεγαλώνει  γιατί:

  • Οι πραγματικοί μισθοί είναι μικρότεροι σε σύγκριση με το 2010
  • Οι φόροι μεγαλώνουν συνεχώς, με το νέο προϋπολογισμό πρέπει να πληρώσουμε άλλα 6,2δις
  • Οι τιμές είναι πάνω κατά 30% τουλάχιστον ,το λάδι έχει διπλάσια τιμή, η βενζίνη επίσης, τα φρούτα ανέβηκαν κατά 28%και τα τυριά 16%

Όλα γίνονται για τα κέρδη των λίγων!

Ο μισθός μας φτάνει μέχρι τις 15 του μηνός  και την ίδια στιγμή:

  • Δίνουμε 7 δις το χρόνο στο ΝΑΤΟ ,στέλνουμε φρεγάτες στην Ερυθραία ,στη Παλαιστίνη για να αιματοκυλούνται οι λαοί.
  • Από τα λεφτά του λαού ,οι μεγάλες επιχειρήσεις θα μοιραστούν 12 δις.

  Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, νέα παιδιά. “Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”: Κάτω από αυτό το σύνθημα ενώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες φωνές πριν ένα χρόνο, όταν η οργή των εργαζομένων και της νεολαίας πυροδότησε μεγάλες πολυήμερες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Η 28η Φλεβάρη δεν πρέπει να είναι μόνο μέρα πένθους αλλά να μετατραπεί και σε μέρα αγώνα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, να υπάρχει πλήρης διερεύνηση με απόδοση ευθυνών. Μια ημέρα αγώνα που οι εργαζόμενοι όλης της χώρας θα διεκδικήσουν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής, δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι διαλέγουν το δρόμο του αγώνα, για να βάλουν φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα, στις ορέξεις των αφεντικών, για να αποσπάσουν κατακτήσεις.

Αυτό τον δρόμο πρέπει να τον δυναμώσουμε! Να φουντώνουν και να πληθύνουν οι εστίες αντίστασης και διεκδίκησης μέσα  στους χώρους δουλειάς του κλάδου μας και να γίνουν ποτάμι διεκδίκησης που θα σαρώσει τις πολιτικές τους και τους εκφραστές τους.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας και συνεχίζουμε τη πάλη μας με απεργιακή απάντηση στις 28 ΦΛΕΒΑΡΗ διεκδικώντας:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς ,υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε εταιρεία του κλάδου με εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας και επαναφορά των κατακτήσεων μας.
  • Αφορολόγητο στα 12.000, κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
  • Πραγματική μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρουχισμό κλπ), την ενέργεια, τις μεταφορές.
  • Ολόπλευρη ενίσχυση με ευθύνη του κράτους της Υγείας κ της Παιδείας
  • Κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που ξεσπιτώνουν οικογένειες, που επιτρέπουν τη διακοπή ρεύματος και νερού, που ρημάζουν τις ζωές μας.
  • Να σταματήσει άμεσα η σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/2 ΣΤΙΣ  10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ