17 Απρίλη Απεργούμε

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ στις 10.30π.μ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Δίνουμε συνέχεια στη μεγάλη απεργιακή απάντηση της 28 Φλεβάρη, οπού εκατοντάδες απεργοί στις επιχειρήσεις του κλάδου μας, στην Πάτρα, σε όλη την Ελλάδα  έστειλαν αγωνιστικό μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση, ότι η ζωή μας αξίζει πολύ περισσότερο από τα κέρδη τους, ότι δεν ανεχόμαστε να θυσιάζεται, ότι έχουμε ανάγκες, ότι θέλουμε και μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα.

Η προηγούμενη απεργία ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, όπως και η συγκέντρωση στην Πάτρα όπως και το μπλοκ του συνδικάτου μας. Οι εκατοντάδες απεργοί στις τηλεπικοινωνίες και στην πληροφορική, βγήκαμε στον δρόμο,  στην απεργιακή συγκέντρωση γιατί στο μεγάλο ερώτημα τα κέρδη τους ή η ζωή μας, απαντάμε η ζωή μας.

Ξαναβγαίνουμε στο δρόμο στις 17 Απρίλη

Γιατί δεν ανεχόμαστε την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση της ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα που κυβέρνησαν .Γιατί δεν αντέχουμε άλλο να είμαστε τα θύματα αυτής της πολιτικής που τσακίζει τις ζωές μας. Γιατί δεν πάει άλλο τα πάντα να θεωρούνται κόστος όταν είναι να ζήσουμε καλύτερά και να μην υπάρχουν πόροι, αλλά να δίνονται εκατομμύρια ευρώ για την συμμετοχή της χώρα στα δολοφονικά σχέδια των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, να στέλνονται αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας όπως αυτή της φρεγάτας ΎΔΡΑ, να συμμετέχει η χώρα στο σφαγιασμό άλλων λαών και ταυτόχρονα να μεγαλώνουν η κίνδυνοι να πληρώσουμε το μάρμαρο αυτής της εμπλοκής όχι μόνο οικονομικά αλλά και ως στόχος αντιποίνων.

Γιατί δεν αντέχουμε άλλο να χάνεται το εισόδημα μας από το τεράστιο κύμα ακριβείας και πληθωρισμού των τελευταίων ετών, να μην αυξάνεται ο μισθός μας, την εξόντωση με τα ατελείωτα standby, γιατί θέλουμε ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους που θα διασφαλίζει μισθούς, δικαιώματα, ωράριο, την ζωή μας και τον ελεύθερο μας χρόνο.

Η μεγάλη απεργία της 28 Φλεβάρη ένωσε την φωνή όλων μας, με τους χιλιάδες συναδέλφους μας στις μεγάλες τηλεφωνικές εταιρείες του κλάδου που έχουν απεργήσει ήδη 4 φορές από την αρχή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων τους, που με την αγωνιστική τους στάση έχουν στριμώξει την εργοδοσία, που κάνει κάθε προσπάθεια να τους τρομοκρατήσει η οποία πέφτει στο κενό.

Οι συνάδελφοί μας στα τηλεφωνικά κέντρα είναι ήδη νικητές!

Αν δεν είναι ίδια, σίγουρα είναι πολλά αυτά που μας γεμίζουν αγανάκτηση κάθε μέρα. Από το παραμικρό πρόβλημα στην δουλειά μέχρι την ακρίβεια που εξανεμίζει τον μισθό μας που δεν φτάνει για να βγει ο μήνας. Για αυτό σε πολλούς χώρους δουλείας ξεσπάνε αγώνες, οι συνάδελφοι συζητάν περισσότερο και οργανώνονται για να διεκδικήσουν, όπως στην Intracom Telecom που οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάση εργασίας για την υπογραφή ΣΣΕ, στην εταιρία WINGS που κινητοποιήθηκαν για να παρθεί πίσω η άδικη απόλυση συναδέλφου, στην ΝΟΚΙΑ συζητούν πως θα απαντήσουν στις απολύσεις που ανακοίνωσε η εταιρία αλλά και την διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας , σε άλλους χώρους που συζητάνε πως θα απαντήσουν στην επίθεση της εργοδοσίας, θα διεκδικήσουν αυξήσεις, Συμβάσεις.

Γνωρίζουμε, πως τίποτα δεν χαρίστηκε στους εργαζόμενους, ότι όλα κερδήθηκαν με τον δικό μας αγώνα κόντρα σε κυβερνήσεις και εργοδοσίες. Παίρνουμε την οργάνωση του αγώνα στα χέρια μας, προσπερνάμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ που σε διατεταγμένη υπηρεσία απεργοσπασίας δεν υπολόγισε τις εκατοντάδες αποφάσεις πρωτοβαθμίων σωματείων, ομοσπονδιών και Εργατικών για την απεργία της 28 Φλεβάρη, αλλά και τις πλειοψηφίες στα σωματεία του ΟΤΕ που εκτός τού ότι έλαμψαν δια της απουσίας τους από τους αγώνες των εργαζόμενων, το προηγούμενο διάστημα, υπέγραψαν συμβάσεις όπου διασφάλισαν αύξηση μερίσματος στους μετόχους και αυξήσεις στους μεγαλοεργολάβους.

Κυβέρνηση και εργοδοσία σφυρίζουν αδιάφορα στα προβλήματα, τις ανάγκες, τις διεκδικήσεις μας. Ρεαλιστικό σήμερα είναι να πάρουμε αυξήσεις, να έχουμε ασφάλεια στη ζωή και στη δουλειά μας, και όχι η υπομονή και τα ευχολόγια της κυβέρνησης, των άλλων κομμάτων και των υπηρετών τους στο κίνημα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ στις 10.30 το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ την Πέμπτη 25/04 στις 19.00 στο Ε.Κ.Π