Πάρτε πίσω τις απολύσεις

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι στην Think Digital,

Η πραγματικότητα στην εταιρία Think Digital δεν διαφέρει καθόλου από ότι ζουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι – συνάδελφοι του κλάδου μας. Με την δικιά μας δουλειά οι εργοδότες μας μετράνε ρεκόρ κερδοφορίας που ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια, με όλες τις κυβερνήσεις να τους έχουν εξασφαλίσει ένα ευνοϊκό πλαίσιο φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων, διαμορφώνοντας το αντεργατικό πλαίσιο έτσι ώστε να βρουν πολυάριθμο, σχετικά φθηνό και καλά ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Μέσα στο χώρο δουλειάς μας, γινόμαστε το τελευταίο καιρό μάρτυρες και αποδεκτές της απαράδεκτης συμπεριφοράς της εταιρίας η οποία προχώρα σε απολύσεις συναδέλφων, την ιδία ώρα που τα κέρδη της όλο και αυξάνονται, και η ίδια η εταιρεία ενώ προσχηματίκα δικαιολογεί τις απολύσεις ως αποτέλεσμα περικοπών, την ίδια ακριβώς ώρα έχει ανοικτές θέσεις εργασίας σε παρόμοιους ρόλους.

Τέσσερα επιπλέον άτομα απολύθηκαν αυτές τις μέρες, ενώ η εταιρεία έχει απολύσει ήδη άλλα 4, σε έναν χρόνο. Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι απολύθηκαν με την γνωστή πλέον διαδικασία  “Απλά να σας ενημερώσουμε οτι στο τέλος της μέρας, λήγει και η συνεργασία μας”. Κάποιους τυχερούς τους προειδοποίησαν δύο εβδομάδες νωρίτερα. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ανάμεσα στους – απολύμενους, υπάρχουν  μέλη του σωματείου μας, που πρωτοστατούν στον χώρο εργασίας, για την  διεκδίκηση των αυτονόητων.

Αυτό είναι εργοδοτική βία, και η βία δεν μένει αναπάντητη.

Θέλει ΜΑΖΙΚΗ και ΆΜΕΣΗ απάντηση. Κανείς να μην μείνει μόνος.

Οι απολύσεις θα παρθούν πίσω στην πράξη. Και απεναντί τους, θα βρούν, τους εργαζόμενους του κλάδου, τα μέλη του σωματεία μας, ανυποχώρητους και ενωμένους. Όλοι μαζί θα απαντήσουμε ισχυρά και αδιαπραγμάτευτα, για να κοπεί η όρεξη και στην Think Digital, και σε κάθε εργοδότη που θέλει να ακολουθήσει τις ίδιες πρακτικές

Την ίδια ώρα που η συζήτηση περί όποιας αύξησης των μισθών είναι πολύ μακριά από το όλο ένα και αυξανόμενο κόστος ζωής (ο πληθωρισμός πραγματικά τσακίζει το εισόδημα μας), η εταιρία διοργανώνει  εταιρικά events σε πολυτελή ξενοδοχεία στην Αθήνα, λες και όταν τελειώσουν οι φιέστες, το νοίκι μας  θα είναι εύκολο να πληρωθεί, οι λογαριασμοί του ρεύματος ως δια μαγείας θα έχουν μειωθεί και οι τιμές στα super market θα έχουν πέσει .

Την ίδια ώρα, που το κράτος νομιμοποιεί την 16ωρή εργασία και ποινικοποιεί την απεργία. Το ίδιο κράτος, που για να προστατέψει τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων, αναιρεί στην πράξη τις 3ετίες αναδρομικά, για να μην αναγκαστεί μια εταιρεία, να δώσει έστω τις πενιχρές αυξήσεις στους εργαζόμενους που επί σειρά ετών εξασφάλιζαν τα κέρδη τους.

Είναι η στιγμή που χρειάζεται από όλους μας να γίνει κατανοητό πως ο ατομικός δρόμος δεν θα καλυτερέψει τη ζωή μας. Χρειάζεται οργανωμένη απάντηση μπροστά στην επίθεση  που δεχόμαστε από τη κυβέρνηση και την εργοδοσία στα δικαιώματα μας .

Δυναμώνοντας το κλαδικό σωματείο μας, δυναμώνουμε την ίδια μας τη φωνή για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, για δουλεία με δικαιώματα που δεν θα καταστρατηγούνται  και δεν θα  γινόμαστε έρμαιο στις ορέξεις του εκαστοτε manager.

 Για αυτό παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας , συζητάμε και συναποφασίζουμε τη δράση μας για να διεκδικήσουμε :

  • Καλύτερους όρους εργασίας και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας.
  • Μέτρα προστασίας του εισοδήματος
  • Ολόπλευρη ενίσχυση με ευθύνη του κράτους της Υγείας κ της Παιδείας
  • Κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που ξεσπιτώνουν οικογένειες, που επιτρέπουν τη διακοπή ρεύματος και νερού, που ρημάζουν τις ζωές μας.

Τώρα είναι η ώρα να ενωθούν οι αγώνες μας με το σύνθημα που μας ενώνει όλους .

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/2 ΣΤΙΣ  10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ