Κάλεσμα σε Γ.Σ.

Στο σύνθημα που στιγμάτισε τις περσινές κινητοποιήσεις για το έγκλημα των Τεμπών, εμείς κάθε φορά βρωντοφωνάζουμε: «Οι ζωές μας»! Οι ζωές μας, οι ανάγκες μας, δεν μπορούν να περιμένουν, γι’ αυτό και τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε την πάλη μας, να ετοιμάσουμε τη δική μας απάντηση, να γίνουμε κομμάτι των δεκάδων ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, σωματείων που οργανώνουν απεργιακή απάντηση στις 28 Φλεβάρη.

Οργανωνόμαστε και συμμετέχουμε στη Γενική συνέλευση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ γιατί:

Τώρα διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας. Την ίδια ώρα που η ακρίβεια και ο πληθωρισμός καταβροχθίζουν το εισόδημά μας, οι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι, οι εταιρείες πληροφορικής ανακοινώνουν κάθε μέρα νέα κέρδη, νέα πακέτα χρημάτων που παίρνουν. Ο μισθός δεν φτάνει για τα πανάκριβα νοίκια, τις βενζίνες, το πετρέλαιο θέρμανσης, το ρεύμα, το σούπερ μάρκετ.

  • Θέλουμε  Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Δεν θέλουμε καθένας μας στον κλάδο να διαπραγματεύεται μόνος του με την εργοδοσία το μισθό, τα επιδόματα, το ωράριο, αλλά να προστατεύεται από την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχουμε διαμορφώσει σαν συνδικάτο.
  • Θέλουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν ανεχόμαστε τα παιδιά να μην χωράνε ούτε να πλησιάσουν το παιδιατρικό νοσοκομείο, να πεθαίνουν άνθρωποι σε καρότσες αγροτικών, επειδή δεν έφτασε το ασθενοφόρο, οι λίστες των χειρουργείων να φτάνουν πολλούς μήνες μετά.
  • Στηρίζουμε το αίτημα των φοιτητών για αναβάθμιση της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Γιατί θέλουμε αποκλειστικά δημόσιο, πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου σπουδές και θα ενσωματώνει στο πτυχίο την δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα. Γιατί δεν θέλουμε να υποβαθμιστούν τα πτυχία μας. Γιατί δεν θέλουμε να τα αγοράζουμε για τα παιδιά μας.
  • Δεν θέλουμε η Ελλάδα να συμμετέχει στο αιματοκύλισμα κανενός λαού. Θέλουμε να φύγουν οι αποστολές της Ελλάδας από την ερυθρά θάλασσα, να μην έχουμε καμιά συμμετοχή στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Κυβέρνηση και εργοδοσία σφυρίζουν αδιάφορα στα προβλήματα, τις ανάγκες, τις διεκδικήσεις μας. Ρεαλιστικό σήμερα είναι να πάρουμε αυξήσεις, να έχουμε ασφάλεια στη ζωή και στη δουλειά μας, και όχι η υπομονή και τα ευχολόγια του κυβερνητικού συνδικαλισμού.  Όμως, ο κλάδος μας βρίσκεται σε αναβρασμό. Οι συνάδελφοι στην Intracom Telecom, προχωρησαν σε επιτυχημένη  στάση εργασίας για την διεκδίκηση επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας.. Οι εργαζόμενοι στην Teleperformance, με τις μαζικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις τις προηγούμενες μέρες, διεκδικούν αυξήσεις, Συλλογική Σύμβαση, βίζα εργασίας για όλους τους συναδέλφους εκτός ΕΕ.

Όλος ο κλάδος μια γροθιά! Οργανωνόμαστε – Συζητάμε – Απεργούμε! Θα τα καταφέρουμε!

  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Κ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

                                       ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 19:00

         ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ

                                        (Κολοκοτρώνη 20,Πάτρα)