ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάστημα η Think Digital Group , της οποίας τα κέρδη ανήλθαν σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ το 2022, η οποία διατυμπανίζει το καλό εργασιακό κλίμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς καμία αιτία έχει προχωρήσει στην  απόλυση  τριών συναδέλφων μόνο στο παράρτημα της Πάτρας από την αρχή της χρονιάς.
Στην απόλυση που άνοιξε αυτό το κύκλο επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους, οι εκπρόσωποι της διοίκησης μας έλεγαν  δήθεν  πως έγινε επειδή δεν ταίριαζαν τα skills της συναδέλφισσας με αυτό που ήθελαν και πως δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις μιας κ  η εταιρεία πάει καλά και τα κέρδη της κάθε χρόνο αυξάνονται. Σημείωση εδώ πως η συναδέλφισσα απολύθηκε λίγες μέρες πριν συμπληρώσει ένα χρόνο εργασίας, ώστε να μην πάρει καν αποζημίωση.

Η επίθεση όμως της εργοδοσίας ενάντια στους εργαζόμενους ,στους πραγματικούς παραγωγούς των κερδών της δεν σταμάτησε εκεί  μιας και προχώρησε σε ακόμα δύο απολύσεις και χωρίς να ξέρουμε τι σχεδιάζει για το μέλλον.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ THINK DIGITAL

THΝ TΡΙΤΗ 19/9 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο κλάδος πλήττεται από μαζικές απολύσεις παγκοσμίως. Εταιρείες κολοσσοί, όπως η Google, η Microsoft, το Twitter, η Meta, η Intel, το Spotify, η Disney στέλνουν χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στο δρόμο. Η λίστα μεγαλώνει κάθε μέρα, έχοντας ήδη ξεπεράσει τις 235.000 απολύσεις παγκόσμια για το 2023, αριθμός που ήδη χαρακτηρίζει αυτό το κύμα απολύσεων, το μεγαλύτερο κύμα των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Η κυβέρνηση πιστή στην πολιτική που τα θυσιάζει όλα για το κέρδος ακόμα και την ανθρώπινη ζωή, πολιτική που υπηρέτησαν κ οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, έχει βάλει στόχο να βάλει ένα ακόμα λιθαράκι για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση μας κατ’ εντολή των εργοδοτών μας. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί το νομοσχέδιο έκτρωμα του Γεωργιάδη που μεταξύ άλλων προβλέπει δουλειά μέχρι τα 74 μας χρόνια, δουλειά 12 και 13 ώρες την ημέρα, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και άλλα πολλά.

Έτσι οι εργοδότες εξασφαλίζουν τα υπερκέρδη τους, τη λεγόμενη «ανταγωνιστικότητα», από το δικό μας ξεζούμισμα, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη δουλειά ήλιο με ήλιο, την έλλειψη συλλογικών συμβάσεων. Αυτά προβλέπουν και οι «βέλτιστες» ευρωπαϊκές πρακτικές και οδηγίες (βλ. Γερμανία και Αγγλία με τα “zero hours contracts”). Αυτά θέλουν να νομοθετήσουν επεκτείνοντας το ήδη αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ 13 ΩΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ – 6 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΧΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 74

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Δε θα συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα και την αποκτήνωση. Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τη δικιά μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Εμείς επιβάλλαμε να μην περάσει στα ψιλά το έγκλημα στα Τέμπη, εμείς οργανώνουμε την αλληλεγγύη στις φωτιές και τις πλημμύρες. Τη δύναμη μας την ξέρουν και την υπολογίζουν και η καλύτερη απόδειξη είναι ότι πλάι σε κάθε αντεργατικό χτύπημα, φροντίζουν να πάρουν τα μέτρα τους ενισχύοντας την καταστολή και την τρομοκρατία. Τρέμουν την οργανωμένη μας απάντηση!

Έχουμε φωτεινά παραδείγματα και στον κλάδο που νόμοι έμειναν στα χαρτιά, αγώνες που νίκησαν (cosco, efood, οικοδόμοι, ΛΑΡΚΟ), που βάλαμε εμπόδια σε απολύσεις, απληρωσιά, χειροτέρευση εργασιακών συνθηκών, αυθαιρεσίες.

Αυτό θα κάνουμε και τώρα γιατί οι εργαζόμενοι στις  Τηλεπικοινωνίες, την Πληροφορική έχουμε οδηγό το πώς θα μπορούσαμε να ζούμε στον 21ο αιώνα, αν αξιοποιούνταν όλη αυτή η πρόοδος και η τεχνολογία που περνάει από τα χέρια μας για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

7ΩΡΟ – 5ΜΕΡΟ – 35ΩΡΟ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 21/9 ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ