Γιατί να οργανωθείς στο σωματείο?

Γιατί να γίνω μέλος στο κλαδικό σωματείο;

Είναι σήμερα σύγχρονο να σκεφτόμαστε αν θα ανάψουμε θέρμανση/κλιματισμό; Να πληρώνουμε τόσα λεφτά για ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, φροντιστήρια, περίθαλψη; Η ανασφάλεια, να φοβόμαστε να απαντήσουμε σε περιπτώσεις πιέσεων στην δουλειά; Και όλα αυτά την στιγμή που η τεχνολογία και η παραγωγικότητα μας έχει κάνει άλματα, και από την δουλειά μας παράγονται εκατομμύρια.

Τι είναι τα σωματεία;

Τα σωματεία είναι πλατιές μαζικές οργανώσεις μέσα από τα οποία οι εργαζόμενοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά την εργοδοσία, να παλέψουν για την διασφάλιση και την διερεύνηση των δικαιωμάτων τους. Είναι ανοιχτά, δημοκρατικά, μπορούν να γραφτούν όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητου εθνικότητας, φυλής, πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων κ.α. Μας διαφωτίζουν για τα δικαιώματα μας, εκπαιδεύουν στους ταξικούς αγώνες, στην αλληλεγγύη και τον διεθνισμό.

Στον νομό μας υπάρχει το κλαδικό σωματείο εδώ και σχεδόν 20 χρόνια με μεγάλη πορεία. Γύρω από αυτό είχαν οργανωθεί μια σειρά από αγώνες, με την πρωτοπόρα δράση των ταξικών δυνάμεων: για την ανάκληση εκδικητικών και τρομοκρατικών απολύσεων συναδέλφων, πληρωμή δεδουλευμένων και αδήλωτων υπερωριών, οργάνωση απεργιών για την παρεμπόδιση μειώσεων μισθών κ.α.

Ο αγώνας μας μπορεί να παίξει ρόλο συνολικά για την διεύρυνση των δικαιωμάτων του κλάδου. Έχουμε επικαιροποιήσει το σχέδιο κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για να ενοποιηθούν τα αιτήματά μας στον κλάδο.

Κάθε εργαζόμενος, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφωνίες που μπορεί να έχει, πρέπει να έρθει σε επαφή, να γνωρίσει το σωματείο του, να συμμετέχει στις διαδικασίες του, να πει ανοιχτά την γνώμη του.

Εργαζόμενοι και εταιρία δεν μπορούμε να τα βρούμε; Δεν έχουμε τους ίδιους στόχους;

Εργαζόμενοι και διοίκηση δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα. Τα δικά τους κέρδη προκύπτουν από τα δικά μας κουτσουρεμένα δικαιώματα. Μπορεί να φαίνονται πανίσχυροι όταν είναι κανείς μόνος του, αλλά χωρίς όλους εμάς, μέτοχοι και διευθυντές δεν έχουν τίποτα. Έχουμε μεγάλη δύναμη γιατί από την δική μας εργασία παράγονται όλα τα προϊόντα. Αυτό είναι που μας ενώνει με όλους τους συναδέλφους μας.

Όσο δεν αντιδρούμε τους δίνουμε την χαρά να λένε ότι οι εργαζόμενοι συμφωνούν. Όσο δεν αγωνιζόμαστε, τόσο δεν θα μας λογαριάζουν, θα ζητάνε όλο και περισσότερα από εμάς, τόσο πιο εύκολο θα μας κόβουν δικαιώματα. Ανεξάρτητα από το αν η εταιρεία παρουσιάζει κέρδη ή απώλειες, ανεξάρτητα από το αν η χώρα είναι σε φάση ανάπτυξης ή κρίσης (που δεν δημιουργήσαμε εμείς αλλά καλούμαστε να την πληρώσουμε), κανένα δικαίωμα, καμία νίκη δεν θα υπάρξει για εμάς αν δεν διεκδικήσουμε. Αυτό έχει δείξει η ίδια η ιστορία: 8ωρο, κοινωνική ασφάλιση, διαλείμματα, προστασία της μητρότητας, όλα ήταν αποτέλεσμα αγώνων των εργαζομένων. Αυτό δείχνει και η πρόσφατη ιστορία μιας σειράς χώρων δουλειάς όπως η e-food, cosco, ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, οικοδόμοι κ.α. που κερδίζουν με τους αγώνες τους από μέτρα υγείας και ασφάλειας μέχρι και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.

Για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας καλύτερα δεν φτάνει να δουλέψουμε απλά σκληρά, να αποδείξουμε την όρεξη και τις ικανότητες μας. Όταν είναι ο καθένας μόνος του απέναντι στον εργοδότη, είναι ευάλωτος σε εκβιασμούς και πιέσεις. Όταν διαπραγματεύεται ο καθένας για τον εαυτό του, μπορούν να μας κάνουν πιο εύκολα ότι θέλουν απ’ ότι όταν είμαστε ενωμένοι απέναντι τους. Γι’ αυτό χρειάζεται να συσπειρωθούμε στο σωματείο, να διεκδικούμε συλλογικά και οργανωμένα τα δικαιώματα μας.

Τι σωματείο έχουμε ανάγκη;

Χρειαζόμαστε ένα σωματείο μαζικό, οργανωμένο, που να συσπειρώνει όλους τους εργαζόμενους με ταξικό προσανατολισμό κόντρα σε εργοδοσία και κυβερνήσεις που νομοθετούν για χάρη της. Που αγωνίζεται από το καθημερινό πρόβλημα, από την τρομοκρατία και τις απολύσεις, μέχρι τα γενικότερα θέματα όπως η ακρίβεια, η παιδεία των παιδιών μας, κάθε πτυχή της ζωής του εργαζόμενου. Σωματείο που θα καλεί σε ενότητα με τους εργαζόμενους συνολικά στον κλάδο. Που θα παλεύει για να υπογράψουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με βάση της ανάγκες μας και δεν θα τρέχει πίσω από την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας. Ένα τέτοιο σωματείο διαμορφώνεται μόνο όταν ότι εργαζόμενοι συμμετέχουν ενεργά στις Γενικές Συνελεύσεις του και την δράση του. Ένα τέτοιο σωματείο μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας. Ένα τέτοιο σωματείο μπορεί να ακυρώσει στην πράξη τα σχέδια τους για μαζικές απολύσεις.

Γιατί να μην συμμετέχω στην επιτροπή εργαζομένων που προτάθηκε από την Διοίκηση;

Επειδή η πρόταση του HR του ομίλου Citrix είναι πρόταση που έρχεται απευθείας από την διοίκηση της εταιρείας. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάτι τέτοιο είναι για το δικό μας καλό αλλά στην ουσία εξυπηρετούν το συμφέρον της διοίκησης. Μια τέτοια επιτροπή θα τους λύσει τα χέρια, άλλωστε από τον ίδιο τον νόμο η επιτροπή δεν έχει καμία δικαιοδοσία απλά θα της κοινοποιηθούν οι απολύσεις, κανείς συνάδελφος να μην βάλει πλάτη να τους διευκολύνει την δουλειά. Αποκρύπτουν ότι σε περίπτωση που δεν συσταθεί μια τέτοια επιτροπή αρμόδιες είναι οι πλησιέστερες συνδικαλιστικές οργανώσεις δηλαδή το κλαδικό σωματείο  και το εργατικό κέντρο Πάτρας, σε αυτή την περίπτωση θα έχουν να κάνουν με την δύναμη κρούσης των ταξικών δυνάμεων στην πόλη μας. Σας καλούμε να τους δυσκολέψετε, να πρέπει να αντιμετωπίσουν το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, όλοι μαζί ενωμένοι έχουμε την δύναμη, ήρθε η ώρα να το δείξουμε.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν στην εκλογή μιας τέτοιας επιτροπής.Οργανωνόμαστε όλοι στο κλαδικό σωματείο, αποφασίζουμε συλλογικά τα επόμενα βήματά μας, δεν υποκύπτουμε στις πιέσεις και τον εκβιασμό