Κανένας μόνος απέναντι στις απολύσεις

Το νέο επεισόδιο Survivor στον όμιλο Citrix ξεκίνησε! Καταδικάζουμε τις απολύσεις των 2000 συναδέλφων μας που ανακοινώθηκαν στις 10/01. Για άλλη μια φορά, χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και με προσχήματα περί απόδοσης, η εταιρεία προχωρά σε απολύσεις σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας για όλους. Τα κριτήριά τους κι ο σκοπός τους μάς είναι γνωστά. Η επιδίωξη του επιχειρηματικού ομίλου να μετατοπίσει τη χασούρα στους εργαζόμενους και να μεγιστοποιήσει τον ρυθμό με τον οποίον αυξάνονται τα κέρδη τους οδήγησε σε μια σειρά αποφάσεις «αναδιάρθρωσης», με το κερασάκι στην τούρτα την ανακοίνωση απόλυσης του 20% του εργατικού δυναμικού της επιχείρησης. Αυτό μεταφράζεται σε 2000 απολύσεις παγκοσμίως, οικογένειες εργατών που θα υποφέρουν για να επιτύχει η εργοδοσία μεγαλύτερα κέρδη.

Όπως σε κάθε απόλυση, η εταιρεία θα δικαιολογήσει αυτές τις ενέργειες με βάση την αξιολόγηση και την απόδοση, μετακυλώντας όπως πάντα την ευθύνη στους εργαζόμενους. Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά που στοχεύει ο μηχανισμός της αξιολόγησης! Η εργοδοσία και εμείς δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα, τις ίδιες αξίες, η δικιά τους κερδοφορία περνάει πάνω από την καταπάτηση των δικών μας δικαιωμάτων, τις απολύσεις και την εντατικοποίηση. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα να εκλογικεύουμε τη βαρβαρότητα. Προτάσσουμε την συναδελφική αλληλεγγύη, στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, απέναντι στην εργοδοσία και στους σχεδιασμούς της.

Κανένας μόνος του απέναντι στις απολύσεις! Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα για αξιοπρεπή ζωή.

Το φαινόμενο αυτό δεν αφορά μόνο τoν όμιλο της Citrix. Θυμίζουμε τις απολύσεις το προηγούμενο διάστημα σε Amazon, Twitter, Skroutz, και Vodafone! Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί εργοδότες. Μαζί εργοδοσία και κυβέρνηση έχουν ψηφίσει τα τελευταία χρόνια τους νόμους για να απολύουν όποτε και όπως θέλουν. Είτε είμαστε εργαζόμενοι σε πολυεθνικές, είτε σε μικρή επιχείρηση, είτε επινοικιαζομενοι, την χασούρα την επωμιζόμαστε εμείς κι αυτοί καρπώνονται τα κέρδη.

Και από αυτή τη σκοπιά, σας καλούμε όλους, να συσπειρωθείτε στο Σωματείο μας. Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων. Δεν υπογράφουμε καμία απόλυση, δεν δεχόμαστε καμία ώρα παραπάνω δουλειάς. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας δεν είναι ατομική υπόθεση. Κανένας μόνος απέναντι στα αφεντικά, απαντάμε συλλογικά, οργανωνόμαστε με τους συναδέλφους μας, απευθυνόμαστε στο κλαδικό μας σωματείο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ & ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ