ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ;

Δεν φτάνουν οι χιλιάδες απλήρωτες ώρες υπερωρίας που δουλεύουν οι εργαζόμενοι στην πληροφορική, προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των projects και που παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας, οι ανύπαρκτοι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν παρεμβαίνουν.

Δεν φτάνουν οι χιλιάδες ώρες που ζούμε σκλαβωμένοι με το καθεστώς ετοιμότητας που έχει επιβληθεί «νόμιμα» ή «παράνομα» σχεδόν στο σύνολο του κλάδου, αντικαθιστώντας πολλές φορές τις βάρδιες, σε τηλεπικοινωνίες και πληροφορική, όπου παραβιάζεται ακόμα και το περιβόητο 11ωρο ανάπαυσης, αφού οι συνάδελφοι καλούνται παρά την όποια παρέμβαση και εργασία στα μαύρα μεσάνυχτα, να παρουσιαστούν στο κανονικό ωράριο τους το πρωί.


Δεν φτάνει που εκατοντάδες εταιρείες με τροποποιητικές συμβάσεις πέταξαν το διάλειμμα εκτός χρόνου εργασίας και οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν 8.30 ώρες. Δεν φτάνουν οι χιλιάδες απλήρωτες ώρες εργασίας των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα για τους οποίους ο χρόνος εργασίας μετράει παρανόμως μόνο όσο είναι logged in στο σύστημα και όλη η προετοιμασία και η οργάνωση της εργασίας τους μένει απλήρωτη, με το φόρτο εργασίας συνεχώς να αυξάνεται. Δεν φτάνει ότι οι τηλεργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν ανά πάσα στιγμή σε όλη την διάρκεια της ημέρας, πολλές φορές και την νύχτα και το ότι η αναρρωτική άδεια έχει μετατραπεί σε τηλεργασία.

Μαζί με όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση χαρίζει στους εργοδότες να μπορούν να μας αναγκάσουν να δουλέψουμε ακόμη μια μέρα μέσα στην εβδομάδα, χωρίς να παίρνουμε ρεπό για την ξεκούραση μας. Όλα αυτά τα δώρα για τις επιχειρήσεις, έναν σκοπό υπηρετούν, να μπορούν να μας αναγκάζουν να δουλεύουμε ακόμα πιο πολύ, γιατί έτσι μπορούν να κερδίζουν πολλά παραπάνω, ενώ η δική μας ζωή συνεχίζει να χτυπιέται από τον ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και αναψυχή, την ακρίβεια, τις μεγάλες ελλείψεις και την υποχρηματοδότηση της υγείας, της παιδείας, των έργων για πρόληψη και προστασία από πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ 6ΗΜΕΡΟ

Την ώρα που οι παραγωγικές δυνατότητες έχουν εκτοξευτεί και τα κέρδη των τεράστιων μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο, σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια μας, είναι ανεπίτρεπτο να κληθούμε να δουλέψουμε παραπάνω! Καλούμε, κάθε συνάδελφο, σε κάθε ειδικότητα, σε όλες τις υπηρεσίες στον κλάδο να έρθει άμεσα σε επαφή με το συνδικάτο μας, ώστε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια να πάρει άμεση και αποφασιστική απάντηση.


Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις και να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί σε κανέναν χώρο δουλείας το απαράδεκτο της 6ης μέρας δουλείας.
Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μου θα διασφαλίζουν τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, τις 5 μέρες δουλείας μέσα στην βδομάδα, αυξήσεις στους μισθούς, που θα βάζουν φρένο στην αντεργατική νομοθεσία.


Με τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε, το αίτημα μας για μείωση του χρόνου εργασίας, για 7ωρο 5μερο 35ωρο με ταυτόχρονη αύξηση των αποδοχών μας, ώστε να μην εκβιαζόμαστε για παραπάνω εργασία και να ζούμε καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες μας, είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Αυτόν τον αγώνα, με κλαδική σύμβαση και επιχειρησιακές συμβάσεις παντού μπορούμε και πρέπει να τον δώσουμε όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας.