Αρχαιρεσίες του Σωματείου 15-18/05/2024

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ  ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/5/2024 ΕΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/05/2024

 Σήμερα, η ανάγκη για να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων στον κλάδο είναι ακόμα πιο επίκαιρη. Τη στιγμή που ο κλάδος βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης για την οποία μιλάνε όλοι, εμείς καθημερινά δουλεύουμε με χειρότερους όρους εργασίας, εντατικοποίηση, ξεχειλωμένα ωράρια, στοχοθεσία και πίεση συνθήκες που επιβαρύνει η εκτεταμένη τηλεργασία που επιβλήθηκε στον κλάδο με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας. Ταυτόχρονα, ενώ οι τιμές στο σούπερμαρκετ, στο ρεύμα ανεβαίνουν  αφαιρώντας το μεγαλύτερο  κομμάτι από το μισθό μας, οι μισθοί στην πλειοψηφία των εταιρειών του κλάδου παραμένουν δυσανάλογα καθηλωμένοι τα τελευταία χρόνια.

    Το Σωματείο μας τα τελευταία χρόνια μέσα από την πρωτοπόρα δράση του μέσα στους χώρους δουλειάς αναδείχθηκε ως στήριγμα για τους εργαζόμενους του κλάδου ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την εντατικοποίηση, τις απολύσεις. Όλοι μαζί δώσαμε μάχες για καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στις εταιρείες που δουλεύουμε, για αυξήσεις στους μισθούς, για την υπογραφή ΣΣΕ, για την υπεράσπιση της υγείας του λαού, βγήκαμε μαζικά στο δρόμο για να καταδικάσουμε το έγκλημα στα  ΤΕΜΠΗ.

   Το σωματείο μας στήριξε τους εργαζόμενους καταγγέλλοντας τις απολύσεις σε τηλεφωνικά κέντρα και εταιρείες πληροφορικής, τις απλήρωτες υπερωρίες και διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων σε εταιρείες όπως η CITRIX και η THINK DIGITAL , τη πληρωμή όλων των υπερωριών κ.α. Διεκδικεί τα δικαιώματα των εργαζομένων στη δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, με οδηγό τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.


 Τη χειροτέρευση των όρων εργασίας μας έρχεται να υποστηρίξει και η ψήφιση μιας σειράς νόμους, με τους οποίους η κυβέρνηση δίνει το ελεύθερο στους επιχειρηματικούς ομίλους να μας βάζουν να δουλεύουμε τις Κυριακές, να μας πληρώνουν τις υπερωρίες σε ρεπό σε βάθος …εξαμήνου, να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία – ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των εργαζομένων – και να απολύουν με μεγάλη ευκολία συνδικαλιστές και όσους εργαζόμενους δε δέχονται να θυσιάζουν τη ζωή τους προκειμένου οι εταιρείες και οι όμιλοι να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους.

Χρειάζεται λοιπόν να γίνουμε περισσότεροι και πιο δυνατοί σήμερα ώστε από καλύτερη θέση αύριο να μπορούμε να εμποδίσουμε τα σχέδια τους. Να μπλοκάρουμε την εφαρμογή των αντεργατικών  νόμων στη πράξη , να μη δεχτούμε να γίνουν τα  γραφεία μας εργασιακά γκέτο, να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας που θα μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια.