Ανακοίνωση – Καταγγελία

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εταιρείες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών συνεχίζουν την προκλητική αντιμετώπιση των εργαζομένων κι εν μέσω καλοκαιριού, οι εκπρόσωποι του Σωματείου είναι εδώ. Δεν είναι κανένας μόνος του! Έχουν εγκληματικές ευθύνες που επιβάλλουν σε εμάς που εργαζόμαστε στην πώληση να δουλεύουμε ακατάπαυστα σε συνθήκες καύσωνα. Κυβερνήσεις και αφεντικά αποδεικνύουν ότι η ζωή του εργαζόμενου σήμερα δεν έχει καμία απολύτως αξία μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και γι’ αυτό το λόγο
γυρνούν την πλάτη τους χρόνια τώρα στα αιτήματα μας που αφορούν την διασφάλιση της υγείας και προστασίας μας. Πρόσφατο παράδειγμα συναδέλφισσας που έπεσε θύμα ληστείας εν ώρα εργασίας, περιστατικό το οποίο η εργοδοσία αντιμετώπισε ως αποδεκτό κίνδυνο για τον εργαζόμενο, χωρίς πρόθεση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Απαιτούμε την διασφάλιση της προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας εδώ και τώρα, χωρίς να χαθεί μεροκάματο ή μείωση μισθού.

Την ίδια ώρα μιλάνε για ίσες ευκαιρίες για όλους, για ισότητα στον χώρο δουλειάς και ότι όλοι οι εργαζόμενοί ενθαρρύνονται να εκφράζουν ελεύθερα τις ιδέες τους αρκεί αυτές οι ιδέες να μην περιλαμβάνουν την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Για αυτό όταν οι συνάδελφοι αιτούνται φοιτητικές άδειες ή ασκούν το δικαίωμα στην απεργία χρεώνονται με κανονική άδεια, ενώ είναι αναφαίρετα και κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Απαιτούμε:

  • Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στη Vodafone ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, έχοντας ως βάση την τελευταία ΣΣΕ της Vodafone! Με κατώτατο ελάχιστο μισθό τουλάχιστον στα 915 ευρώ μικτά, με επίδομα γάμου 91,50 ευρώ και για κάθε τέκνο επιπλέον 45,75 ευρώ. Με πλήρες και σταθερό ωράριο για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς κανένα διαχωρισμό μεταξύ τους και κατάργηση της επινοικίασης της εργασίας. Ξεπάγωμα των ωριμάνσεων, 3ετιών και όλων των επιδομάτων.
  • Πάλη για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με ανάκτηση όλων των απωλειών μας με βάση το σχέδιο σύμβασης του κλαδικού μας συνδικάτου και από κοινού συμπόρευση με τα σωματεία του κλάδου μας που παλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση. Κανένας εργαζόμενος στον κλάδο κάτω από τα 824 ευρώ.
  • Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που να ανταποκρίνονται στην φύση της εργασίας μας. Να μην επιτρέψουμε να συμβεί κανένα εργατικό ατύχημα. Οι εργαζόμενοι να μην είναι εκτεθειμένοι σε εξωτερικούς κινδύνους.
  • Να σταματήσει η ευέλικτη εργασία – Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Να σταματήσει η σύνδεση μισθού και παραγωγικότητας εργασίας με τον τρόπο που εξυπηρετεί την εργοδοσία (αξιολογήσεις, μπόνους κτλ).
  • Επαναφορά των διαλειμμάτων μας στα 60΄ στο 8ωρο για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.
  • Καμία αλλαγή και παρέμβαση στις εργασιακές – συνδικαλιστικές ελευθερίες.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων. Αυξήσεις στις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.