ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΑΧΑΪΑΣ 22/01/2016

sylallitirio

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 23 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ.

Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας. Η ασφάλιση έχει κατακτηθεί με αγώνες θυσίες και αίμα από την εργατική τάξη. Δεν θα τους αφήσουμε να την διαλύσουν! Σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο! Στους χώρους νεολαίας, στις γειτονιές! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο: Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα!

Οι νέες μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, η διάλυση των επικουρικών, το τσάκισμα του ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργηση του, το χτύπημα, ενιαία σε όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία, η μειώσεις στις αναπηρικές συντάξεις. Ενιαία κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου σφάζουν στο γόνατο την ασφάλιση μας. Το νομοσχέδιο αυτό αν δεν αποκρουστεί, θα είναι έγκλημα διάρκειας που θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

Το κυβερνητικό σχέδιο δεν διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται! Αρκετά με την κοροϊδία και τις απάτες τους! Αρκετά πια με τα άθλια ψέματα της κυβέρνησης και των παπαγάλων τους.

Κανένας εργάτης να μην παρασυρθεί από την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των άλλων κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, ψήφισαν τις μειώσεις και το σφαγιασμό των δικαιωμάτων και τώρα προσπαθούν να αναβαπτιστούν. Κανένας να μην παρασυρθεί από τις όψιμες κορώνες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν στηρίξει όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις. Κανένας να μην ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες τους, τους λεγόμενους κοινωνικούς διαλόγους με τους οποίους συνδιαμόρφωναν την επίθεση στα δικαιώματά μας!

Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και των κερδών των μονοπωλίων, στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

Δικαιοσύνη για τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι η αύξηση των κερδών τους! Δικαιοσύνη για εμάς είναι η αξιοπρεπής ζωή, να ζούμε ανθρώπινα τον 21ο αιώνα και να μην φυτοζωούμε, να καρπωνόμαστε τον πλούτο που ΕΜΕΙΣ παράγουμε! Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι!

Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!

Να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά!

Πάτρα, 21 -01-2016