Απολύσεων Συνέχεια…

Όχι άλλες απολύσεις για τα κέρδη τους.

Η εργασιακή πραγματικότητα στην Think Digital τους τελευταίους μήνες για τους συναδέλφους μας είναι αφόρητη. Η εταιρεία από ό, τι φαίνεται προχωράει σε νέο κύκλο απολύσεων με την αιτιολογία της περικοπής έργων. Οι απολύσεις αυτές δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία, είναι συνέχεια των απολύσεων που έγιναν τον Φλεβάρη. Οι εταιρείες έχοντας εξασφαλίσει ένα ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο από όλες τις κυβερνήσεις, έχουν ένα ολόκληρο αντεργατικό οπλοστάσιο στην διάθεσή τους ώστε να βρίσκουν φθηνό και καλά ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα. Στον βωμό των κερδών τους δεν διστάζουν να καταδικάσουν τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους στην ανασφάλεια της ανεργίας και να υποχρεώσουν όσους παραμένουν να δουλεύουν σε συνθήκες συνεχούς πίεσης.

Ο κλάδος της πληροφορικής μαστίζεται από το μεγαλύτερο κύμα απολύσεων των τελευταίων δεκαετιών πανευρωπαϊκά. Οι συνθήκες σε όλους τους χώρους του κλάδου είναι παρόμοιες, τον προηγούμενο μήνα απολύθηκαν συνάδελφοι στην Intrasoft, ενώ την ίδια τύχη είχαν και πιο πριν οι εργαζόμενοι στη Citrix.

Αυτό είναι εργοδοτική βία, και η βία δεν μένει αναπάντητη.

Η οργανωμένη πάλη ενάντια στο κεφάλαιο και το εκμεταλλευτικό σύστημα είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων, να εξασφαλιστεί δουλειά με δικαιώματα, αξιοπρεπή ζωή. Ό, τι κερδίζουμε, το κερδίζουμε μέσα από τον αγώνα. Η ταύτιση των συμφερόντων μας με τα συμφέροντα της εργοδοσίας είναι αντικειμενικά αδύνατη. Δεν υπάρχουν σωτήρες για την εργατική τάξη, ούτε άλλος δρόμος εκτός απ’ την οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα, στον οργανωμένο συλλογικό αγώνα.

Απαιτείται μαζική και άμεση απάντηση.

Οργανωνόμαστε όλοι στο σωματείο μας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Το σωματείο, όπως πριν, έτσι και τώρα, θα στηρίξει τον αγώνα των απολυμένων ενάντια στις άδικες απολύσεις, θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στις αδήλωτες και απλήρωτες υπερωρίες.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Απαιτούμε να σταματήσουν οι απολύσεις, απαιτούμε την ανάκληση των απολύσεων, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας, που θα μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Πρέπει να δυναμώσουμε κι άλλο, πρέπει να γίνουμε ο εφιάλτης της εργοδοσίας. Δυνάμωσε το σωματείο, έλα μαζί μας, έλα να δώσεις δύναμη στη δύναμή σου.

Ψήφισε στις εκλογές του σωματείου που λαμβάνουν χώρα από την Τετάρτη 15/5, μέχρι την Παρασκευή 17/5, 16:00-22:00, και το Σάββατο 18/5 10:00-16:00.