Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Cosmote e-value

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η κατάσταση που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, ήδη από την αρχή του χρόνου στη δουλειά μας είναι ιδιαίτερη, καθώς βρισκόμαστε διαρκώς μπροστά σε νέες εξελίξεις που επηρεάζουν την καθημερινότητάς μας. 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται διαρκώς αλλαγές στα ωράρια και στις μέρες εργασίας μας. Πάνω στην ανάγκη της επιχειρήσεις  να καλύψει κενά που υπάρχουν λόγω της διαρκούς εναλλαγής εργαζομένων μας αλλάζουν το πρόγραμμα ακόμα και της επόμενης μέρας! Με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να προγραμματίσουμε τη ζωή μας και να πρέπει να είμαστε σε 24ώρη ετοιμότητα για να καλύψουμε τις ανάγκες της εταιρείας. 

Ταυτόχρονα έχουν την απαίτηση να θυσιάζουμε κομμάτι του προσωπικού μας χρόνου ώστε να εκπαιδευόμαστε καλύτερα προφανώς απλήρωτοι. Ξέχασαν όμως το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι χρειάζονται παραπάνω εκπαίδευση όχι επειδή δεν είναι “καλοί” μαθητές αλλά επειδή λαμβάνουν τεράστιο όγκο πληροφοριών σε μικρό χρονικό διάστημα, και πολλές φορές η παρεχόμενη από την εταιρεία εκπαίδευση δεν είναι αρκετή. 

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η εντατικοποίηση της εργασίας μας και οι συνεχείς απειλές που δεχόμαστε για απόλυση. Η κάθε μας κίνηση και το καθετί που λέμε παρακολουθείται από τους υπευθύνους μας με αποτέλεσμα ακόμα και εν ώρα της βάρδιας μας να μας ασκείται τεράστια πίεση για τους χρόνους των κλήσεων μας, αλλά και για την αξιολόγηση των πελατών. Έχουν απειλήσει συνάδελφο πως αν δεν βελτιωθεί η αξιολόγηση των πελατών ως προς αυτή θα σταματήσει η συνεργασία μας, χωρίς όμως να λαμβάνουν υπόψη πως για τις δεδομένες αξιολογήσεις και τη δυσαρέσκεια του κόσμου υπεύθυνη είναι όλη αυτή η τεράστια αύξηση που έχει επέλθει στους λογαριασμούς τους ρεύματος, αλλά και η διαχείριση του κόσμου αυτού από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. 

Αυτά και πολλά ακόμα είναι που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην εργασίας μας, μαζί με το ψυχοφθόρο κομμάτι της διαχείρισης του λαού που δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα του και έχει φτάσει στα όρια του, βάζοντας στη ζυγαριά το φαγητό των παιδιών του η το ρεύμα του. 

Δεν πρόκειται να δεχτούμε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα για να βγαίνουν κερδισμένοι οι εκμεταλλευτές μας. Η οργανωμένη πάλη για σύγχρονα δικαιώματα, για αυξήσεις στου μισθούς, για την κατοχύρωση Σ.Σ.Ε είναι αναγκαία και μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πλέγμα προστασίας για τους εργαζόμενους.

Οι συνάδελφοί μας στην ΛΑΡΚΟ, την COSCO, την e-food και αλλού με τον αγώνα τους μας δείχνουν την δύναμη που έχει η πάλη των εργαζομένων, ότι μπορούν να βάλουν την δική τους σφραγίδα στην εξελίξεις.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

  • Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό.
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.
  • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.
  • Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • Καμιά διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Σταθερό ωράριο για όλους. Αυστηρή τήρηση του ωραρίου με υποχρέωση του εργοδότη.
  • Η τηλεργασία να μην υποκαθιστά κανενός είδους άδεια (ασθένεια, γονική, αργίες κ.α.)
  • Τα κόστη από την εφαρμογή της τηλεργασίας (εξοπλισμός, ρεύμα, ίντερνετ, κλιματισμός, άλλα πάγια) να βαραίνουν αποκλειστικά τον εργοδότη. Επιπλέον, αποκλειστικά υπεύθυνος για τα μέτρα πρόληψης, μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των τηλε-εργαζόμενων είναι ο εργοδότης.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ & ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ