Συμμετέχουμε στις εκλογές του Σωματείου 06-08 Οκτώβρη 2021

Μην ψάχνεις τη λύση μόνος σου…

Οργανώσου στο Σωματείο σου

Το σωματείο είναι η οργάνωση που υπερασπίζεται τα δικαιώματα του εργαζομένου. Μέλη του μπορούν να είναι όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, δηλαδή το σωματείο είμαστε όλοι εμείς. Ανεξάρτητα από την εργασιακή σου σχέση, μόνιμος, τηλε-εργαζόμενος, συμβασιούχος, με μπλοκάκι και κάθε άλλη «σύγχρονη» εργασιακή σχέση, ο προγραμματιστής κι ο μηχανικός λογισμικού, ο τεχνικός επισκευών Η\Υ κι ο τεχνικός δικτύου, οι εργαζόμενοι στην τηλεφωνική υποστήριξη και στις πωλήσεις ακόμα και ο αποθηκάριος, ο οδηγός και η καθαρίστρια, όλοι οι εργαζόμενοι σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής μπορούν να είναι μέλη του κλαδικού σωματείου.

Η λειτουργία του, η αποτελεσματικότητά του καθορίζεται από την δική μας δράση. Από τη συμβολή του καθένα, από την παρουσία του, από την αταλάντευτη στάση του στους χώρους δουλειάς. Από τη συμμετοχή μας στις γενικές συνελεύσεις, στις συλλογικές διαδικασίες που εμείς αποφασίζουμε. Το σωματείο είναι δυνατό όσο πιο μαζικό είναι. Τη δύναμή μας θα την αποκτήσουμε και θα σπάσουμε το φόβο μέσα από την οργάνωση. Η δύναμη του σωματείου είναι η ικανότητα να υποστηρίζει αποτελεσματικά και να επιβάλλει αγωνιστικά το συμφέρον του εργαζόμενου, ανεξάρτητα από τους θεσμούς και τη νομοθεσία.

Οι συνάδελφοί μας διανομείς έδειξαν τον δρόμο. Ο νόμος έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά! Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της e-food.

Με μαζικό, ανυποχώρητο και μαχητικό αγώνα, οργανωμένοι στα σωματεία τους οι διανομείς στέλνουν μήνυμα απειθαρχίας και σύγκρουσης σε όσους νομίζουν ότι τελείωσαν με τα εργατικά δικαιώματα. Απάντησαν μια και καλή σε όσους διακηρύττουν ότι «οι αγώνες δε έχουν αποτέλεσμα», «τελειώσαμε με τους αγώνες», απάντησαν σε όσους υπονομεύουν την ταξική πάλη.

Η νίκη τους είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης.

Άνοιξε ο δρόμος για να μείνει ο κατάπτυστος νόμος Χατζηδάκη στα χαρτιά. Με οργάνωση, συνέπεια, επιμονή και αγώνα μπορούμε να καταργήσουμε όλους τους αντεργατικούς νόμους, για την ικανοποίηση του συνόλου των αναγκών μας. Αγώνας που είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Αγώνας που δεν δίνετε με ένα click από τον υπολογιστή και τις κακές αξιολογήσεις απαιτεί οργάνωση, σύγκρουση και ρήξη με την εργοδοσία μέσα στους χώρους δουλειάς.

Στον κλάδο μας, τα εργασιακά δικαιώματά μας καταπατούνται καθημερινά. Στις εταιρείες πληροφορικής το 8ωρο καταστρατηγείται δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος και λόγω της τηλεργασίας και λόγω του ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το project σε συγκεκριμένο deadline και φυσικά όλες αυτές οι υπερωρίες είναι απλήρωτες. Συνάδελφοι καλούνται να εργαστούν ό,τι ώρα και όποτε θέλει ο εργοδότης με την δικαιολογία ότι «είσαι σπίτι» κάνοντας έτσι τα σπίτια μας, χώρους εργασίας, διαλύοντας την προσωπική μας ζωή. Ενώ στις τηλεπικοινωνίες οι συνάδελφοι πρέπει να δουλεύουν 4ωρα, με μηνιαίες συμβάσεις και όλες τις μορφές «ευέλικτης εργασίας», να υπόκεινται σε διαρκή αξιολόγηση για να πιαστούν οι «στόχοι».

Δεν θα δεχτούμε να κάνουμε άλλες θυσίες. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την προσωπική μας ευθύνη που δεν είναι άλλη από την συλλογική διεκδίκηση. Την ζωή μας, την υγεία μας δεν τα χαρίζουμε. Διεκδικούμε τους όρους δουλειάς που πρέπει να έχουμε με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν, με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Δεν γίνεται στον 21ο αιώνα να καθιερώνεται η 10ωρη εργασία και οι συνθήκες λάστιχο. Σύγχρονο είναι να δουλεύουμε λιγότερο, να αμειβόμαστε με βάση τις ανάγκες μας.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντι-ασφαλιστικών νόμων.
  • Πάλη για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με ανάκτηση όλων των απωλειών μας με βάση το σχέδιο σύμβασης του κλαδικού μας συνδικάτου και από κοινού συμπόρευση με τα σωματεία του κλάδου μας που παλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση.
  • Να σταματήσει η ευέλικτη εργασία – Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να γυρίσουν οι εργαζόμενοι στο φυσικό τους χώρο, στον χώρο εργασίας.
  • Να σταματήσει η σύνδεση μισθού και παραγωγικότητας εργασίας με τον τρόπο που εξυπηρετεί την εργοδοσία (αξιολογήσεις, μπόνους κτλ).
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

Πάρε μέρος στις εκλογές του σωματείου:

Τετάρτη                 06/10/2021           εργατικό κέντρο 14:00-22:00 (Κολοκοτρώνη 20)

Πέμπτη                  07/10/2021           εργατικό κέντρο 14:00-22:00 (Κολοκοτρώνη 20)

Παρασκευή           08/10/2021           εργατικό κέντρο 14:00-22:00 (Κολοκοτρώνη 20)