Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά και την απεργία στις 06/05/2021

ΑΦΙΣΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ 8ΩΡΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, παίρνει συνεχώς μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και στο λαό. Ακόμα και για την πανδημία δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τώρα ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδια προς ψήφιση για να κατοχυρώσει ότι οι εργαζόμενοι δεν  θα έχουν στον ήλιο μοίρα και θα δουλεύουν από πρωί ως το βράδι για ένα κομμάτι ψωμί, αφού θα διαλύσει το 8ωρο. 

Επίσης έρχονται και αλλαγές στα συνδικαλιστικά και εργατικά δικαιώματά μας, αφού επιχειρεί να βάλει χέρι στα σωματεία μας με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, τα ηλεκτρονικά μητρώα. Ουσιαστικά προσπαθεί να καταργήσει το δικαίωμα των εργαζομένων να συζητάνε στα σωματεία τους, να αποφασίζουν συλλογικά, να διεκδικούν την βελτίωση των όρων και συνθηκών δουλειάς.

Στον κλάδο μας, όλες αυτές τις αλλαγές τις βλέπουμε καθημερινά. Δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος και λόγω της τηλεργασίας και λόγω του ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το “project” σε συγκεκριμένο deadline και φυσικά όλες αυτές οι υπερωρίες είναι απλήρωτες. Συνάδελφοι καλούνται να εργαστούν ό,τι ώρα και όποτε θέλει ο εργοδότης με την δικαιολογία ότι «είσαι σπίτι» κάνοντας έτσι τα σπίτια μας, χώρους εργασίας, διαλύοντας την προσωπική μας ζωή.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έχουμε μπροστά μας να οργανώσουμε την εργατική πρωτομαγιά που ειδικά φέτος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ καθώς πάνε να καταργήσουν το 8ωρο που 135 χρόνια πριν χύθηκε αίμα στο Σικάγο για να κατακτηθεί.

Είναι χρέος μας να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη για την απεργιακή συγκέντρωση της εργατικής πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μαΐου, ενάντια στη πουλημένη ΓΣΕΕ που θέλει να τη γιορτάσει μαζί με την κυβέρνηση που καταργεί το 8ωρο.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Κατάργηση της τηλεργασίας. Επιστροφή στους χώρους δουλειάς με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζόμενων. Να υπάρχει γιατρός εργασίας σε μόνιμη βάση.
  • Σταθερό και συνεχές ωράριο, 7ωρο– 5ήμερο, να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, καμιά διευθέτηση του χρόνου εργασίας, σαφής διάκριση εργάσιμου – μη εργάσιμου χρόνου.
  • Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν αναβαθμισμένες δομές στήριξης της οικογένειας (βρεφονηπιακοί σταθμοί, Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και Αμεα, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, βοήθεια στο σπίτι κλπ)

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ
ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30ΠΜ ΣΤΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ