Κάλεσμα στην ΓΣ στις 05/10/2020

💻 μένουμε(?) ανασφαλείς…

  • Με ανεργία, «απασχόληση», απολύσεις, απλήρωτα δεδουλευμένα, απλήρωτες υπερωρίες, αναστολές συμβάσεων, δουλειά εκ περιτροπής, ωράριο-λάστιχο, ατομικές συμβάσεις-λάστιχο, ατομική ευθύνη, μισθούς φτώχιας, επιδόματα πείνας, «άτυπες» σχέσεις εργασίας: βλ. τηλεργασία. Για τις ανάγκες της ευέλικτης επιχείρησης, ρε γαμώτο.
  • Με χυδαίες επιθέσεις των εργοδοτών/διοικήσεων στους εργαζόμενους, για να φιμώνουν κάθε φωνή αντίδρασης και διεκδίκησης στο χώρο δουλειάς. 
  • Με νομοθετήματα για τον περαιτέρω περιορισμό της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, ένταση της καταστολής, απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων.
  • Με υποταγή της υγείας και της ασφάλειάς μας στις απαιτήσεις των εργοδοτών και των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην προάσπιση των κερδών των επιχειρηματιών.
  • Με ψευδεπίγραφη «θωράκιση» του τσακισμένου συστήματος υγείας, που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις πάγιες ανάγκες.
  • Με έλλειψη 25.000 εκπαιδευτικών, στοίβαγμα μαθητών σε απαράδεκτες αίθουσες.
  • Με επικίνδυνους σχεδιασμούς και εξαναγκασμό του λαού σε χρέη για υπέρογκα ποσά που δίνονται στις βιομηχανίες πολέμου, όταν οι στοιχειώδεις ανάγκες του για υγεία και μόρφωση αποτελούν «κόστος» για τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. 
  • Με συνεχές ξεζούμισμα με περικοπές, φόρους και «μνημόνια» για νέα χρέη, για να χρηματοδοτούνται με κρατικές ενισχύσεις οι επιχειρηματικοί όμιλοι, κι αυτό να λέγεται «ανάπτυξη» «της χώρας».
  • Με μετατροπή της χώρας σε απάνθρωπη φυλακή ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών.

😷 μένουμε(?) υπό εντατική εκμετάλλευση…

Μέχρι και η πανδημία αξιοποιείται για να σαρωθούν πιο γρήγορα τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση, την πρόνοια. Και όπως πάντα, μεθοδεύεται η συναίνεση των εργαζόμενων και η νομιμοποίηση των αντιλαϊκών «ρυθμίσεων» στη λαϊκή συνείδηση, με πολύτιμο εργαλείο τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Τα νέα κυβερνητικά μέτρα χτίζουν πάνω στα προηγούμενα, πιστά αντεργατικά και φιλεργοδοτικά. Με κυβερνητικές πλάτες, οι εργοδότες συντρίβουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Διαλύουν όσα κερδήθηκαν με αιματηρούς εργατικούς αγώνες δεκαετιών. Χωρίς αντίσταση, δεν σταματάνε πουθενά. Ήδη, δεν ζούμε, στην ουσία απλώς επιβιώνουμε κι αυτό με πολύ κόπο και άγχος…

🔊 …λοιπόν, μένουμε?!… ή, τι κάνουμε;;;

Είτε θα οργανωθούμε για να επιβάλουμε λύσεις για τα προβλήματά μας και να ζήσουμε καλύτερα,
είτε θα συνεχίσουμε να υποφέρουμε
όλο και περισσότερο!

Δεν φιμωνόμαστε, μιλάμε! Δεν βάζουμε άλλο το δίκιο μας σε αναστολή.

Δεν εγκλωβιζόμαστε, διεκδικούμε! Δεν επιτρέπουμε τη χειραγώγηση της δυσαρέσκειας και του προβληματισμού μας, προχωράμε σε γόνιμη δράση για να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες.

Δεν παραμυθιαζόμαστε ατομικά, διεκδικούμε συλλογικά! Κανείς μόνος! Συμμετέχουμε στα σωματεία, ανατρέπουμε τα συμβιβασμένα ΔΣ, παλεύουμε για σωματεία εργατών όχι εργοδοτών.

⚙ δεν μένουμε(!) φοβισμένοι κι απαθείς, ενωνόμαστε και γινόμαστε δυνατοί! Οργανωνόμαστε στο κλαδικό σωματείο neestechnologies@gmail.com

Συμμετέχουμε στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών στις 05 Οκτώβρη 2020, ώρα 7:00 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.