Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της BEAT και στον αγώνα τους απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.

Το σωματείο μας εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον αγώνα σας για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία και η μειώσεις μισθών.  Αυτή τη φορά με αφορμή την Πανδημία, Κυβέρνηση και εργοδότες θέλουν να πιστέψουμε ότι είμαστε κόστος και αναλώσιμοι, για  να αποδεχτούμε την κατάργηση δικαιωμάτων μας. Μας θέλουν ευέλικτους και απροστάτευτους, να μας εντάσσουν και να μας αποσύρουν από την παραγωγή ανάλογα με τις δικές τους ανάγκες για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ 

Άλλωστε το σύνολο των εργοδοτών, ακριβώς για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους, εφαρμόζουν στο ακέραιο όλους τους αντεργατικούς νόμους, που και αυτή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έφεραν.  

Στον αντίποδα η αλληλεγγύη, η μαζικότητα και αποφασιστικότητά μας, ο ταξικός αγώνας μπορούν να βάλουν ένα φρένο στα σχέδια τους και να ανοίξουν την προοπτική να αποκτήσουμε οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουμε. 

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΦΙΜΩΜΕΝΟΙ 

Να γνωρίζετε ότι θα είμαστε δίπλα σας και θα στηρίζουμε τους αγώνες σας ενάντια στις ορέξεις της εργοδοσίας της BEAT, που αυτοπαρουσιαζόταν ως «BEST WORKPLACE» και τις τελευταίες 3 εβδομάδες έχει προβεί σε τουλάχιστον 18 απολύσεις και για τους υπόλοιπους περίπου 330 εργαζόμενους στην Ελλάδα, προσπαθεί να επιβάλει μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασίαΗ επιχείρηση ανακοίνωσε ότι περίπου οι μισοί συνάδελφοι θα μπουν σε καθεστώς εκ περιτροπής μειώνοντας έτσι κατά 50% περίπου τον μισθό τους και οι άλλοι μισοί κλήθηκαν να υπογράψουν τροποποιητική σύμβαση με «διορία» λίγων ωρών, με μειώσεις μισθών από 10% – 30%.   

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στη BEAT: 

  1. Ανάκληση όλων των απολύσεων που έγιναν εν μέσω πανδημίας 
  1. Καμία νέα απόλυση 
  1. Άρση κάθε διαχωρισμού μεταξύ των υπαλλήλων 
  1. Καμία αρνητική αναπροσαρμογή μισθών και όρων εργασίας 
  1. Άρση όλων των τροποποιητικών συμβάσεων και της εκ περιτροπής εργασίας 

 
Η δράση μας να είναι κοινή και συντονισμένη, μέσα από το κλαδικό μας Σωματείο στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική και τους εργαζόμενους που συσπειρώνει. Καλούμε τους εργαζόμενους να μαζικοποιήσουν το κλαδικό μας σωματείο που είναι στήριγμα για να είμαστε πιο δυνατοί και σήμερα και την επόμενη μέρα . 

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ 

Καλή επιτυχία στον αγώνα σας.