Κάλεσμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες του Σωματείου 14-15-16 Νοέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στον κλάδο των Νέων Τεχνολογιών & Τηλεπικοινωνιών ζούμε καθημερινά, στους χώρους δουλειάς, τη συνεχιζόμενη επιδείνωση των συνθηκών εργασίας. Παρά την άνοδο της παραγωγικότητας και της τεχνολογικής κι επιστημονικής ανάπτυξης, που επιτρέπει να παρέχονται σύγχρονες υπηρεσίες ευκολότερα κι ευρύτερα, τα ωράρια εντατικοποιούνται, τα εργασιακά δικαιώματα συρρικνώνονται ή καταργούνται. Ταυτόχρονα, μεγαλώνει η πίεση των εργοδοτών για μεγαλύτερο και γρηγορότερο κέρδος, που μας παρουσιάζουν ως «κοινό στόχο», με φόβητρο τη «διατήρηση των θέσεων εργασίας» και, ενίοτε, με δέλεαρ τη δυνατότητα για μπόνους-ψίχουλα από τα ποσοστά κέρδους, που αυξάνονται, με τη δική μας δουλειά.

Έτσι, ενώ οι εργαζόμενοι παράγουμε περισσότερο και γρηγορότερα, οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί μειώνονται. Η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία αυξάνεται. Οι ρυθμοί δουλειάς γίνονται εξαντλητικοί. Η υγεία μας απειλείται. Εργαζόμαστε με μπλοκάκια και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ακόμα και 1 μήνα, για να μη σηκώνει κανείς κεφάλι με το φόβο μη ανανέωσης της σύμβασης. Υποβαλλόμαστε σε αξιολογήσεις, που εντείνουν την πίεση και την τρομοκρατία και δημιουργούν μεταξύ μας ανταγωνισμό, για να τρέχουμε -με την αυταπάτη του ατομικού συμφέροντος- πίσω από τα συμφέροντα του εργοδότη ενώ οι δικές μας ζωές χειροτερεύουν.

Η ατομική λύση δεν είναι λύση. Το μέλλον δεν είναι ατομική υπόθεση και δεν μπορεί το μέλλον μας να είναι η μόνιμη ανασφάλεια, η εργοδοτική αυθαιρεσία, η φτώχεια, η ανεργία, η ζητιανιά για κάποια ψίχουλα από τον τόσο πλούτο που εμείς παράγουμε.

Οφείλουμε λοιπόν σήμερα να αντεπιτεθούμε και να απαιτήσουμε με βάση τα όσα παράγουμε! Ο δρόμος και η λύση είναι η οργάνωσή μας. Οργάνωση και αγώνας σε επίπεδο εταιρίας, κλάδου και συντονισμός με όλους τους εργαζόμενους με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες μας, κόντρα στις λογικές για ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των ομίλων, που μας βομβαρδίζουν καθημερινά κι επί δεκαετίες ολόκληρες. Να παλέψουμε συλλογικά για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο μας, κανείς κάτω από 751 ευρώ.

Όσο νωρίτερα συνειδητοποιήσουμε πως τα δικά μας συμφέροντα και οι ανάγκες μας είναι ασυμβίβαστα με αυτά των μονοπωλιακών ομίλων και των εργοδοτών μας, τόσο καλύτερα θα σχεδιάσουμε την πάλη μας για τη διεκδίκησή τους, τόσο πιο έτοιμοι θα γίνουμε για την οριστική ανατροπή αυτών που λυμαίνονται τα αποτελέσματα της εργασίας μας.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, με τη δύναμη της οργάνωσης, της ενότητας. Με αγώνα που να αντιπαλεύει, ενιαία, εργοδότη-κεφάλαιο-κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28/11/2018

ΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ – ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

 

 Πάρε μέρος στις εκλογές του σωματείου

  • Τετάρτη: 14/11/2018: εργατικό κέντρο (Κολοκοτρώνη 20) 13:30-21:30
  • Πέμπτη: 15/11/2018: μέγαρο ΟΤΕ (Φιλίππου και Ολυμπιάδος 43-45) 13:00-18:00, εργατικό κέντρο (Κολοκοτρώνη 20) 19:00-22:00
  • Παρασκευή: 16/11/2018: εργατικό κέντρο (Κολοκοτρώνη 20) 17:00-22:00

gs-poster-ekloges.pdf