Απεργία 20 Φλεβάρη 2013

Η νέα εποχή της τεχνολογίας είναι εδώ, αλλά με νέους μισθούς πείνας, εντατικοποίηση και ανύπαρκτα δικαιώματα, για τους εργαζόμενους του κλάδου. Σε όλες τις εταιρίες του κλάδου υπάρχουν απολύσεις, εθελούσιες έξοδοι, μειώσεις προσωπικού, μειώσεις μισθών, απλήρωτη εργασία, εκ περιτροπής εργασία, με ωράρια τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ το οκτάωρο.

Στο ΙΤΥΕ έγιναν μειώσεις μισθών στο μόνιμο προσωπικό εντάσσοντάς τους, στο εννιαίο μισθολόγιο. Η διοίκηση προχώρησε στη ρύθμιση μέσα σε μία μέρα ώστε να μην προλάβουν να οργανωθούν και να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι. Αντίστοιχα, στην Intracom ενώ έχει εφαρμοστεί ήδη μία μείωση μισθών εφαρμόζεται και το μέτρο της υπογραφής των ατομικών συμβάσεων έναντι των κεκτημένων συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Παράλληλα, στον ΟΤΕ τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό φορέα της Ελλάδας, εφαρμόστηκε το μέτρο της εθελούσιας εξόδου ώστε να συρρικνώσουν δραματικά το προσωπικό και να χτυπήσουν τα εργασιακά δικαιώματα των νέων εργαζομένων του ομίλου. Στην εταιρεία Analogies έως και σήμερα, δεν έχει καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους ενώ έχει γίνει και μείωση προσωπικού,  ύστερα από επαναλαμβανόμενα ερωτήματα τους για το πότε θα πληρωθούν η εταιρεία απαντάει ότι αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου είναι επιτακτικό να συνειδητοποιήσουν ότι η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ώς τέτοιο. Έλα κι εσύ σ’ επαφή με το Σωματείο σου. Η λύση είναι στην οργανωμένη πάλη στον κλάδο, απέναντι στην συντονισμένη επίθεση των μονοπωλίων. Δυνάμωσε το ταξικό σωματείο σου, για να είσαι δυνατός κι εσύ. Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ.

Πρέπει να οργανωθούμε σε κάθε τόπο δουλειάς. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Από τις ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα, είναι αυτοί που στον ΟΤΕ υπέγραψαν μειώσεις μισθών για τρία χρόνια. Οδηγούν τους εργαζόμενους στη συναίνεση και την υποταγή, μέσα από στημένους διαλόγους διαπραγματευόμενοι με το κεφάλαιο τι άλλο θα χάσουμε. Όπλο για εμάς τους εργαζόμενους είναι η αλληλεγγύη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κλάδο.

Να απαντήσουμε, αποφασιστικά στη νέα επίθεση που δεχόμαστε, δίνοντας τη μάχη της υπογραφής συλλογικής σύμβασης. Μας θέλουν σκλάβους χωρίς σταθερό μισθό, χωρίς ένσημα, μας θέλουν ξεμοναχιασμένους, ο καθένας για τον εαυτό του, για να μας τσακίζουν.

 

Όλοι και όλες στην απεργία, στις 20 Φλεβάρη, 10.30, στην Πλ. Γεωργίου

Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ. Οργάνωση στα σωματεία μας.