Απεργία 14/12, 10:00 στο Εργατικό Κέντρο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ – 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 10:00πμ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Μπροστά μας βρίσκεται μια μεγάλη μάχη, η μάχη της απεργίας στις 14 του Δεκέμβρη. Πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι,  συσπειρωμένοι στο σωματείο μας. Κανένας εργαζόμενος που σκέφτεται, που ανησυχεί, που αγωνιά για το μέλλον του δεν μπορεί να μείνει απέξω! Απειλούμαστε με μέτρα που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας, θα μας αναγκάσουν να πληρώσουμε ακόμα πιο ακριβά την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να πετύχουν πλήγμα στο μόνο όπλο του εργαζόμενου: στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα! Κανείς δεν περισσεύει, κανείς δεν πρέπει να επαναπαυθεί! Ό,τι χάσουμε τώρα έχει κερδηθεί με αίμα και δεν επιτρέπεται να το παραδώσουμε αμαχητί!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ από τη μία ευαγγελίζεται «δίκαιη ανάπτυξη» και από την άλλη ετοιμάζεται στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης να περάσει μέτρα τα οποία θα αποτελέσουν ένα ακόμα πλήγμα στα δικαιώματά μας, στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Προωθεί τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για τα «κόκκινα» δάνεια για να μπορέσουν πιο αποτελεσματικά οι τράπεζες και χωρίς την αντίσταση του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος να βάλουν χέρι στα σπίτια της εργατικής τάξης. Η «δίκαιη ανάπτυξη» απαιτεί πιο αποδοτικούς τρόπους για να πετάξουν τον κόσμο στο δρόμο! Με το σχέδιο του προϋπολογισμού η κυβέρνηση αποδεικνύει ακόμα μια φορά πως η βασική της μέριμνα είναι να παραδώσει ακόμα περισσότερο πλούτο από αυτόν που εμείς παράγουμε στη μεγαλοεργοδοσία και στο μεγάλο κεφάλαιο, εντείνοντας τη φοροληστεία και χτυπώντας ξανά το εργατικό-λαϊκό εισόδημα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις: το πολιτικό προσωπικό των μεγάλων αφεντικών, που στην υπηρεσία τους φροντίζει να επιτεθεί με όλους τους τρόπους στην εργατική τάξη. Το τελευταίο διάστημα τόλμησαν να επιχειρήσουν επίθεση στα όπλα που έχει η εργατική τάξη για να υπερασπίσει τα δικαιώματά της! Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος επιχείρησαν να επιτεθούν στο δικαίωμα στην απεργία, ελπίζοντας να μας πιάσουν στον ύπνο! Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα όμως έδειξε ετοιμότητα και οργάνωση. Στις κινητοποιήσεις μας απάντησαν με επίθεση και καταστολή, το μήνυμά μας όμως πέρασε: είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην απεργία! Θα ξαναπροσπαθήσουν αλλά θα τους περιμένουμε, περισσότερο έτοιμοι και με καλύτερη οργάνωση! Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας, δε θα αφήσουμε κανένα να βάλει χέρι σε όσα η τάξη μας έχει κερδίσει με αίμα, όσα στεφάνια κι αν έχει φροντίσει να καταθέσει!

Πιστό σκυλί της εργοδοσίας, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός επιχειρεί εκφυλισμό του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος με άλλες μεθόδους, με νοθεία και πρωτοφανή «μαγειρέματα» για να εξασφαλίσει τον έλεγχο και τον περιορισμό των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων. Δώσαμε τη μάχη στο εργατικό κέντρο της Πάτρας και θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε για να σταματήσει το ΕΚ να είναι μηχανισμός της εργοδοσίας, δούρειος ίππος στο συνδικαλιστικό κίνημα! Θα υπερασπίσουμε το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα απέναντι στους ομοτράπεζους των αφεντικών, του ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδας, απέναντι σε αυτούς που παζαρεύουν το μέλλον μας ξεπουλώντας μας σε κάθε ευκαιρία!

Συνάδερφοι και συναδέρφισσες όλοι αντιμετωπίζουμε την ίδια καθημερινότητα: απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς,  εντατικοποίηση και ανύπαρκτα ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες και εργασία σε αργίες και σαββατοκύριακα. Πίεση στη δουλειά, τρομοκρατία, απολύσεις στο βωμό των κερδών της επιχείρησης. Ελαστικές σχέσεις εργασίας, μπλοκάκια και ατομικές συμβάσεις – συμβόλαια σκλάβων. Μισθοί που δε φτάνουν ή ίσα ίσα καλύπτουν τις ανάγκες μας, πόσο μάλλον για την εξασφάλιση των παιδιών μας, την εξασφάλιση της υγείας και της παιδείας, τα οποία έχουν φροντίσει να παραδώσουν στο κεφάλαιο και να τα κάνουν πανάκριβα και απρόσιτα στον εργαζόμενο. Ξέρουμε καλά στον κλάδο ότι η τεχνολογική πρόοδος της ανθρωπότητας είναι δυσθεώρητη, μπορεί να καλύψει όλες τις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου, όμως στη δική μας πραγματικότητα ακόμα και η θέρμανση είναι πολυτέλεια!

Έχει έρθει η ώρα οργανωμένα και με σχέδιο να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Στην ημερήσια διάταξη μπαίνουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας: ήδη στον ΟΤΕ δόθηκε 48ωρη απεργιακή μάχη παρά την πολυδιάσπαση που έχει επιβάλλει η εργοδοσία και την ανασταλτική δράση του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ο κλάδος μας πρέπει να παλέψει για συλλογικές συμβάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας! Πρέπει να παλέψουμε για την κατάργηση μεσω ΣΣΕ των ελαστικών μορφών εργασίας, να διεκδικήσουμε μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, δικαιώματα και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς.

Πρέπει να πάρουμε όλοι θέση. Το πρώτο βήμα να είναι η απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Ο κλάδος πρέπει να σπάσει τη λογική του «τίποτα δε γίνεται», την λογική ότι μόνος του ο καθένας θα μπορέσει «να τη βολέψει», να διαπραγματευτεί με τον εργοδότη καλύτερες συνθήκες. Όλοι εμείς παράγουμε τον πλούτο της κοινωνίας. Τα κέρδη τους τα κλέβουν απο μας. Ενωμένοι όλοι θα μπορέσουμε να αντισταθούμε, εμείς με τον αγώνα μας θα χτίσουμε τη ζωή και το μέλλον που δικαιούμαστε! Όλοι μαζί στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη κόντρα στους σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας, ΕΕ και κυβέρνησης! Κάνουμε όλοι μας δική μας υπόθεση την επιτυχία της απεργίας!

Απαντάμε στα σχέδιά τους με οργάνωση και αγώνα!
Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας, διεκδικούμε αξιοπρεπή ζωή και δουλειά!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ