Πορεία Πολυτεχνείου – 18:00 Πλ. Γεωργίου

44 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό του Νοέμβρη του 1973, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα. Η χώρα εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φροντίζει να ενισχύει το ΝΑΤΟ με οποιονδήποτε τρόπο παίρνοντας και τα εύσημα που της αναλογούν. Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που οι πιθανές εστίες του πολέμου απλώνονται από την Ουκρανία ως τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ενώ οι κυβερνήσεις επί σειρά ετών δίνουν γη και ύδωρ για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της αστικής τάξης, ταυτόχρονα συνεχίζουν να πετσοκόβουν τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Στους χώρους δουλειάς επικρατεί η ανασφάλεια, η εντατικοποίηση, η άθλιες συνθήκες εργασίας χωρίς δικαιώματα και με αμοιβές που δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας. Τσακίζουν τα δικαιώματά μας με το ένα χέρι και με το άλλο δαπανούν το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς. Ταυτόχρονα σχεδιάζουν να αποδυναμώσουν την οργάνωση και την αντίσταση των εργαζομένων βάζοντας χέρι στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα στην απεργία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διοργανώνει φιέστες όπως Περιφερειακά Συνέδρια για να ευαγγελιστεί μια ανάπτυξη που εμείς στον κλάδο γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει, τη ζούμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς. Σημαίνει εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, εντατικοποίηση σε βαθμό που να κοστίζει στην υγεία μας, ελαστικές μορφές εργασίας, μισθοί που δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας, απολύσεις κατά το δοκούν και συμβάσεις σκλαβοπάζαρου. Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί! Η ανάπτυξή τους θα βασιστεί στις απλήρωτες ώρες που θα δουλέψουμε και στους εξευτελιστικούς όρους εργασίας που θα μας επιβάλλουν!

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να αναγνωρίσουν το πραγματικό τους συμφέρον. Το συμφέρον μας είναι η οργάνωση στο σωματείο, η συλλογική διεκδίκηση και η καθημερινή δράση. Ο μόνος τρόπος αντίστασης στους σχεδιασμούς είναι η οργάνωση και ο αγώνας, η συμπόρευση με τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ.

Απαντάμε στα σχέδιά τους με οργάνωση και αγώνα!
Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας, διεκδικούμε αξιοπρεπή ζωή και δουλειά!

Συνεχίζουμε τους αγώνες του Πολυτεχνείου!

Όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου με τα σωματεία του ΠΑΜΕ – 18:00 Πλ. Γεωργίου