Αρχαιρεσίες 13 και 14 Ιουλίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 17:00 – 22:00

ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 16:00 – 21:00

 ΣΤΟ ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΑΤΡΩΝ (Φωκαίας 26, πλ. Ελευθερίας)

 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, στο κλάδο των νέων τεχνολογιών και τηλεπικοινωνιών, ανεξάρτητα από την εργασιακή σας σχέση, μόνιμοι, συμβασιούχοι, με μπλοκάκι και κάθε άλλη “σύγχρονη” εργασιακή σχέση, ανεξαρτήτως ειδικότητας και κατηγορίας.

Σας απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης και οργάνωσης ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ.

Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών και πιο συγκεκριμένα η ανάπτυξη του διαδικτύου «νέας γενιάς», αποτελεί πραγματικό χρυσωρυχείο για τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα, τόσο από τα κέρδη που προσδοκούν από το έργο αυτό καθ’ αυτό, όσο και από την προστιθέμενη αξία που θα επιφέρει αυτή η επένδυση, στους ίδιους τους ομίλους και πάλι. Σε μια σειρά δημόσιων παρεμβάσεων εκπροσώπων του χώρου το τελευταίο διάστημα, έγιναν εμφανείς με επιτακτικό τρόπο οι σχεδιασμοί και οι απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο συγκεκριμένο τομέα, για το αμέσως επόμενο διάστημα. Με το βλέμμα στραμμένο στο λεγόμενο «Ψηφιακό Θεματολόγιο 2020» -ένας από τους επτά πυλώνες της στρατηγικής «Ευρώπη 2020»- και τον πακτωλό των κονδυλίων που το συνοδεύουν, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και μεγαλοστελέχη της σχετικής «αγοράς», κατέστρωσαν σχέδια για την μοιρασιά του οικονομικού πακέτου που συνοδεύει το πρόγραμμα «connecting Europe» (9,2 δισ. ευρώ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο) πέραν του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων – όσο «κουτσουρεμένο» κι αν είναι αυτό.

Παρουσιάζοντας την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και πιο συγκεκριμένα του διαδικτύου ως καθοριστικό παράγοντα για την «ανάπτυξη» της ελληνικής οικονομίας, ζητούν ακόμη μεγαλύτερες παροχές από το κράτος, που στοχεύουν όπως πάντα στην ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη των κερδών τους. Ετσι, απαιτούν την ταχύτατη έκδοση πολεοδομικών αδειών για τη διέλευση των δικτύων τους αλλά και την άρση μιας σειράς περιορισμών που ισχύουν ακόμη σήμερα για την έγκριση των απαραίτητων περιβαλλοντικών μελετών. Χρησιμοποιούν δηλαδή την κρίση ως πρόσχημα, για ακόμα μεγαλύτερη ασυδοσία όχι μόνο αναφορικά με την αξιοποίηση των άυλων (ραδιοσυχνότητες) και υλικών περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, αλλά και σε βάρος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Προσπαθώντας να δημιουργήσουν και την απαιτούμενη κοινωνική συναίνεση γύρω από τις επιδιώξεις τους, υποστηρίζουν πως η υλοποίηση του παραπάνω έργου -με την αφείδωλη κρατική ενίσχυση- θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσει τον μικροεπιχειρηματία και αυτοαπασχολούμενο στην δημιουργία εμπορικών δικτύων προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών του. Τι θα συμβεί στην πραγματικότητα; Με χρήμα του φορολογούμενου θα προχωρήσουν σε επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας με ελαστικές σχέσεις και «ανταγωνιστικούς» μισθούς… Βουλγαρίας. Οσο για τη δημιουργία και ενίσχυση εμπορικών δικτύων, η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι η Ελλάδα μέσω διαδικτύου εισάγει πολλά περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες απ’ ό,τι εξάγει και η τάση αυτή ενισχύεται ολοένα.

Πραγματική ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών προς όφελος των λαϊκών αναγκών μπορεί να υπάρξει μόνο από έναν Ενιαίο Αποκλειστικά Κρατικό Φορέα Τηλεπικοινωνιών, που στο πλαίσιο του κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού της παραγωγής, θα μπορεί και να κατασκευάσει και να αναπτύξει το αναγκαίο νέο δίκτυο απαλλαγμένος από τη διαπάλη των μονοπωλίων, αξιοποιώντας την κατασκευή των σχετικών έργων υποδομής ως προωθητική δύναμη στην εγχώρια βιομηχανία παραγωγής τηλεπικοινωνιακού υλικού, στην εγχώρια επιστημονική έρευνα και τεχνογνωσία. Ετσι θα ικανοποιηθούν όχι μόνο οι λαϊκές ανάγκες σε επικοινωνία και ενημέρωση, αλλά και η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση ενέργειας, η διασφάλιση πλήρους και σταθερής εργασίας και αξιοποίηση της αύξησης της παραγωγικότητας για τη βελτίωση της κατάστασης της εργατικής τάξης και του λαού. Ταυτόχρονα, θα αξιοποιούνται οι νέες τεχνολογίες για την αναβάθμιση του εργατικού ελέγχου και του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, την ισόμετρη ένταξη των απομονωμένων περιοχών.

Σήμερα σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου,

Οι εργαζόμενοι καλούνται να συναινέσουν στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους

Πότε σε «εθελούσιες» απολύσεις – πότε σε «εθελούσιες» μειώσεις μισθών

Με την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας

  • Από την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών μέχρι σήμερα, ενώ τα κέρδη των πολυεθνικών είναι τεράστια, οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή της απελευθέρωσης πληρώνουν τις συνέπειές της. Ελαστικές μορφές εργασίας, εργασιακή ανασφάλεια, κατάργηση δικαιωμάτων και απολύσεις ήταν καθημερινό φαινόμενο και στη φάση της ανάπτυξης.
  • Στο όνομα της οικονομικής κρίσης και της διασφάλισης της κερδοφορίας των μονοπωλίων, προχωρούν σε εντατικοποίηση, μειώσεις αποδοχών, απολύσεις. Από τον ΟΤΕ μέχρι την INTRACOM, στην Vodafone, στην Wind.
  • Τα μονοπώλια στον κλάδο, παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό που έχουν μεταξύ τους, έχουν ενιαίο σχεδιασμό για το πώς θα χτυπήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, πως θα εξειδικεύσουν καλύτερα τις αποφάσεις στους κόλπους της ΕΕ.

Στην ασυδοσία των εργοδοτών, οι συνάδελφοί μας στη Phone marketing όρθωσαν το ανάστημά τους. Είπαν όχι στο ένα 8ωρο τη βδομάδα, στη μισή ζωή. Κουρέλιασαν στην πράξη το νόμο που ψηφίστηκε. Διάλεξαν την αξιοπρέπεια, την οργανωμένη και ταξική απάντηση. Εδώ και 2 μήνες στέκονται μπροστά στην πύλη της εταιρίας. Αντιμετωπίζουν τις μεθοδεύσεις της διοίκησης να τους διασπάσει, αντιμετώπισαν την αστυνομία και την τρομοκρατία. Στέκονται αλύγιστοι γιατί έχουν πίστη στον δίκαιο αγώνας τους.

Αυτόν τον δρόμο σήμερα πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε εργαζόμενος και εργαζόμενη. Είναι χρέος μας να στηρίξουμε αυτό τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις, να διδαχτούμε από αυτόν.

Το σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών το προηγούμενο διάστημα έδωσε τη μάχη μαζί με τα άλλα ταξικά σωματεία της πόλης μας, μαζί με το ΠΑΜΕ ενάντια στην αντεργατική πολιτική που εξελίχθηκε με ιδιαίτερη ένταση. Το επόμενο διάστημα η επίθεση θα ενταθεί, χρειαζόμαστε γερό αποκούμπι. Το σωματείο μας πρέπει να γίνει το στήριγμά μας. Το σύνθημά μας είναι ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

  • Μακριά από την υποταγή των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που καλλιεργούν την ηττοπάθεια, που βάζουν πλάτη για να περάσουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης – εργοδοσίας. Μακριά από τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων. Το έχουν αποδείξει με τη στάση τους σε ΓΣΕΕ, Εργατικό Κέντρο Πάτρας, συνολικότερα στον κλάδο.
  • Χωρίς διακρίσεις μεταξύ των εργαζομένων του κλάδου, ούτε με την ειδικότητα, ούτε με το επίπεδο μόρφωσης, ούτε μεταφέροντας τον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων στους εργαζόμενους. Κόντρα στην πολυδιάσπαση του κινήματος με σωματεία ανά ειδικότητα, ανά χώρο δουλειάς, πέρα από τις αποπροσανατολιστικές λογικές τις απομόνωσης της πάλης των εργαζομένων στα στενά πλαίσια της μίας εταιρίας ή της «ενότητας στο πρόβλημα».
  • Η προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης με δημιουργία κρατικού ενιαίου φορέα Τηλεπικοινωνιών που θα είναι λαϊκή περιουσία, θα ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες και τις ανάγκες των εργαζομένων.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 17:00 – 22:00

ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 16:00 – 21:00

 ΣΤΟ ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΑΤΡΩΝ (Φωκαίας 26, πλ. Ελευθερίας)

 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Πάτρα, 04/07/2012