Ανακοίνωση για την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 του Μάη 2017

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΣΤΙΣ 17 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΪ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τα νέα μέτρα που έρχονται για ψήφιση στη βουλή από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι συνέχεια όλων αυτών των αντιλαϊκών μέτρων που εδώ και χρόνια παίρνουν οι κυβερνήσεις στην χώρα μας. Ρίχνουν λάδι στη φωτιά που κατακαίει τα δικαιώματά μας, τις ζωές μας. Διαμορφώνουν μόνιμες ανατροπές για τις επόμενες γενιές. Τα “αντίμετρα”, που αναφέρει η κυβέρνηση, είναι κοροϊδία.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι στις σημερινές συνθήκες υπάρχει η επιστημονική και τεχνολογική δυνατότητα για να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας που έχουμε για ποιοτικότερη ζωή με καλύτερους μισθούς, ωράρια, δωρεάν υγεία, παιδεία, περισσότερο ποιοτικότερο χρόνο για ανάπαυση και διασκέδαση.

Δεν τους ενδιαφέρει όμως αυτό. Το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα μας ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους. Δείτε τι γίνεται και στο κλάδο μας. Στον ΟΤΕ μετά από όλες αυτές τις «εθελούσιες» απολύσεις, προσλαμβάνουν νέους ηλικιακά εργαζόμενους με μισθούς πείνας και εντατικοποιούν την εργασία. Στην Ιντρακόμ υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων και φυσικά το οχτάωρο έχει ξεχαστεί προ πολλού. Ίδια κατάσταση εντατικοποίησης της εργασίας επικρατεί και σε άλλες εταιρείες πληροφορικής στην περιοχή μας όπως στη Knowledge, στην Think Digital και στη Citrix. Μάλιστα παρατηρείται  και το φαινόμενο εργασίας 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς διακοπή και χωρίς να σταματάνε ούτε σε αργίες με το πρόσχημα ότι σε άλλες χώρες δεν ισχύουν Κυριακές και αργίες. Επίσης στο ΙΤΥ, όπως και σε πολλές εταιρείες του κλάδου, οι περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν με το γνωστό σύστημα «μπλοκάκι» και μέσω των ασφαλιστικών εισφορών βλέπουν μείωση στους μισθούς τους.

Δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε την πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων  και των εκπροσώπων τους. Πρέπει να σταματήσουμε να δουλεύουμε με σκυμμένο το κεφάλι χωρίς δικαιώματα, μες στην φτώχεια και τους πολέμους ενώ αυτοί κλέβουν τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε.

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οργανωμένα και συλλογικά θα μπορέσουμε να απαντήσουμε σε όλη αυτή τη λαίλαπα που μας μαστίζει. Για αυτό το λόγο οργανωνόμαστε στο σωματείο μας και σε κοινή πορεία με άλλους εργαζόμενους από άλλους κλάδους που συσπειρώνονται στις ταξικές γραμμές τους κινήματος, στο ΠΑΜΕ, βάζουμε πλάτη για να σταματήσει αυτή η αιματοχυσία.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΣΤΙΣ 17 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΪ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο Πάτρα, 11/05/2017

 

Κατεβάστε την ανακοίνωση εδώ