ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ

map

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στο έργο της, παζαρεύει το 4ο μνημόνιο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων από την οποία θα είναι τάχα ωφελημένοι όλοι και η πλουτοκρατία και ο λαός.
Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα εξαπάτηση με «τα μέτρα και τα αντίμετρα»!

Για τους εργαζόμενους ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και ασήκωτος. Μας καλούν να συνηθίσουμε στην ανεργία, στη φτώχεια, στη μετανάστευση των παιδιών μας, στην άθλια ζωή. Τα μέτρα που συζητούν, παρά τις αναβολές και τις δήθεν ασυμφωνίες, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, για προσδοκίες και για ανοχή.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, με τη δύναμη της οργάνωσης, της ενότητας,
με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κι εκμετάλλευσης.
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη νέα μείωση μισθών που χτυπάει και τον κλάδο μας. Όσοι εργάζονται με το γνωστό σύστημα «μπλοκάκι» για να βγάλουν μία βεβαίωση από τον νέο ασφαλιστικό φορέα θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Επίσης, η εργοδοσία στον κλάδο μας παίζει καλά τον ρόλο της με εκβιασμούς μειώνει τον μισθό μας και όπου είναι αυτό εφικτό απολύει για να πάρει νέους εργαζόμενους με πολύ χαμηλότερες εισφορές.

Παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, οργανώνουμε τον αγώνα μας , παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο με όσους βασανίζονται από την κυριαρχία των μονοπωλίων στις ζωές μας, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες τη φτωχή αγροτιά. Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία!

Ένα δρόμο έχουμε, μια επιλογή:
ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Δεν μπορούμε πλέον να αναθέτουμε σε άλλους να μας λύσουν τα προβλήματα. Το έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές και τα αποτελέσματα ήταν πάντοτε πικρά. Με την πάλη μας συγκεντρώνουμε δυνάμεις, χτίζουμε το δικό μας μέτωπο ενάντια στο μαύρο μέτωπο των καπιταλιστών και των συμμαχιών τους. Παλεύουμε για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Έχει αποκαλυφθεί όλο και περισσότερο ο ρόλος τους ως λυκοσυμμαχίες και δυνάστες των εργαζομένων, των λαών. Το δίλημμα είναι μπροστά μας: ανατροπή ή υποταγή με θυσίες δίχως τέλος; Ανασυντάσσουμε το κίνημά μας, χτίζουμε τη συμμαχία μας, ανοίγουμε το δρόμο ο εργαζόμενος λαός να πάρει το τιμόνι της εξουσίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ
ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ.
ΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ EUROGROUP.
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΟΥΣ, ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ –ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ !

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Πάτρα, 31/03/2017