Τετάρτη 02 Νοέμβρη όλοι στη γεν. Συνέλευση του σωματείου μας

map

Το σωματείο μας το τελευταίο διάστημα συμμετείχε ενεργά στο πλευρό εκατοντάδων άλλων σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων, στον αγώνα για επαναφορά και υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας, κατάργηση αντεργατικών νόμων, αυξήσεις μισθών κι επαναφορά στα προ κρίσης επίπεδα. Αναγνωρίζοντας την επείγουσα ανάγκη για σχεδιασμένη οργάνωση της πάλης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), συνυπογράψαμε το σχέδιο νόμου των εργαζομένων που κατατέθηκε στη Βουλή στις 17/10/2016 και συμμετείχαμε στην οργάνωση συλλαλητηρίου, στην Πάτρα και πανελλαδικά, για την υποστήριξη των διεκδικήσεών μας. Η κατάθεση του σχεδίου νόμου των εργαζομένων είναι μόνο η αρχή στον αγώνα και τη σύγκρουση για την ακύρωση των απανωτών απωλειών που έχουμε υποστεί και των όρων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ!

Το σωματείο θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για τα δικαιώματά μας και για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στον κλάδο. Χρειάζεται να το ενισχύσουμε όλοι! Από τον κάθε εργαζόμενο του κλάδου εξαρτάται η πάλη για αξιοπρεπείς όρους δουλειάς, την υπεράσπιση του ωραρίου, τη διεκδίκηση μισθών, την επαναφορά συλλογικών συμβάσεων. Τώρα πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε στο κλαδικό σωματείο για να αντιπαλέψουμε ενωμένα και πιο αποφασιστικά τη νέα επέλαση στα εργατικά δικαιώματα που ετοιμάζουν κυβέρνηση, «θεσμοί» και «κοινωνικοί εταίροι»! Ο «θεσμός» των εργαζομένων, το όπλο τους, είναι το σωματείο τους, καμιά μάχη δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική χωρίς ενότητα και οργάνωση!

Η κυβέρνηση μαζί με τους εργοδότες (βλ. ΣΕΒ) και με τις πλάτες της ΓΣΕΕ, στο όνομα της «εθνικής γραμμής», σκοπεύουν να παγιώσουν τις ανατροπές που έχουν έως τώρα επιβάλει και να επιβάλουν και νέες, με όχημα την 2η «αξιολόγηση» του προγράμματος από ΕΕ, ESM, EKT, ΔΝΤ. Η πραγματικότητα είναι ότι οι επιλογές των ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ, άλλων εργοδοτικών οργανώσεων και της κυβέρνησης, επιτίθενται στα δικαιώματά μας με στόχο να εξασφαλίσουν φτηνά εργατικά χέρια και μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους. Στην ημερήσια διάταξη θα βρεθούν οι ομαδικές απολύσεις, το λοκ-άουτ (ανταπεργία), οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, ο «υπο-κατώτατος»(!) μισθός, νέοι φόροι, πλειστηριασμοί και ό,τι άλλο μπορεί να αφοπλίσει τους εργαζόμενους και να αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη στους εργοδότες. Συνεργάτες των εργοδοτών σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι ξεπουλημένες ηγεσίες που θα παραδώσουν στα αφεντικά ότι ψίχουλο μπορεί να έχει μείνει στον εργαζόμενο. Το μόνο που μπορεί να σταθεί εμπόδιο απέναντί τους είναι η ενότητα και ο αγώνας των εργαζομένων, το οργανωμένο ταξικό κίνημα.

Το ΠΑΜΕ κλιμακώνει τον αγώνα για τις ΣΣΕ και τα Εργασιακά, προτείνει πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 24/11/16 και οργανώνει την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψή του (19–20/11/16, ΣΕΦ) με συμμετοχή αντιπροσώπων που θα αναδείξουν τα σωματεία. Το σωματείο μας, παρόν στους ταξικούς αγώνες από την ίδρυσή του, πρέπει να συνεχίσει να τάσσεται στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, να στηρίξει το ΠΑΜΕ και να συμπορευτεί με τις λοιπές συνεπείς ταξικές δυνάμεις. Καλούμε το σωματείο σε ΓΣ για να αποφασίσουμε για τη συμμετοχή στην Γενική Απεργία στις 24 Νοέμβρη και την απάντηση στο κάλεσμα στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, απαιτώντας:

  • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντι-ασφαλιστικών νόμων.
  • Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις ΣΣΕ και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • Την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο Δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.
  • Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
  • Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
  • Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων.
  • Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές, όχι οι εργάτες!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 02 ΝΟΕΜΒΡΗ 2016 19:00, ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ Ε.Κ. ΠΑΤΡΑΣ (πλ. Όλγας)