Το ΣΕΤΗΠ Πέτυχε την επαναπρόσληψη εργαζόμενου στην εταιρεία «Retail Link»

Μετά την μαζική κινητοποίηση του ΣΕΤΗΠ με την στήριξη της Λαικής Επιτροπής Καλλιθέας και με τη συμπαράσταση της πλειοψηφίας των εργαζομένων της Retail–Link, ο συνάδελφος μας Δ.Τ. θα επιστρέψει στην εργασία του.

Η εργοδοσία αναγκάστηκε να ανακαλέσει την άδικη απόλυση, που ευθύς εξαρχής έγινε εξαιτίας της ανυπότακτης στάσης του εργαζόμενου. Τους φόβησε ότι δεν συμβιβάζονταν και πάλευε για τα εργασιακά του δικαιώματα.

Σε μια περίοδο, που με κριτήριο τη κερδοφορία, οι εταιρίες στον κλάδο της πληροφορικής προβαίνουν σε απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, εντατικοποίηση και άρση των κατακτήσεων ετών, που και τα νέα κυβερνητικά μέτρα στοχεύουν ακριβώς σε αυτήν την αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, η απάντηση πρέπει να είναι όσο μαζική και ενιαία είναι η επίθεση που δεχόμαστε.

Συγκεκριμένα οι εταιρείες του ομίλου ENTERSOFT, μαζί και η RETAIL – LINK, παρουσιάζουν αυξημένη κερδοφορία, ακόμα και μέσα στην περίοδο της κρίσης. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία του ομίλου για το 2015 αναφέρονται κέρδη που αγγίζουν το 1 εκ ευρώ. Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των εργαζομένων στην RETAIL – LINK αμοίβεται με μισθό που πλησιάζει τον βασικό του ανειδίκευτου, και σαν αν μην έφτανε αυτό απαιτούν να κάνουμε και απλήρωτες υπερωρίες.

Σε αυτή την κατάσταση μονόδρομος είναι να σκεφτούμε πώς θα οργανώσουμε το δικό μας σχέδιο, πώς θα διεκδικήσουμε ζωή και δικαιώματα σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες. Πολύτιμος αρωγός σε αυτό είναι το σωματείο μας.

ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

ΒΑΛΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

Όσο δεν κουβεντιάζουμε τα προβλήματά μας, από που πηγάζουν, ποια είναι η λύση τους, όσο δεν αντιλαμβανόμαστε ότι οι εργοδότες χρειάζονται εμάς και όχι το αντίθετο, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα  για εμάς. Όπως απέδειξε η νικηφόρα κινητοποίηση, ουσιαστικό εμπόδιο στα σχέδιά τους είναι ο οργανωμένος αγώνας των εργαζόμενων μέσα από τα σωματεία τους, που βάζει σαν στόχο τις πραγματικές τους ανάγκες, σε σύγκρουση με τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου να οργανωθούν στο κλαδικό τους σωματείο και να διεκδικήσουν:

  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΩΡΑΡΙΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
  • ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

πηγή:
www.setip.gr