Στα δικαστήρια σέρνεται σήμερα η ταμίας του ΣΕΤΗΠ ύστερα από μήνυση της «WIND»

wind

Στα δικαστήρια σέρνεται σήμερα η ταμίας του Συνδικάτου Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Όλγα Κολιούση, ύστερα από μήνυση που είχε υποβάλει η διοίκηση της «Wind» σε ημέρα συγκέντρωσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Λεωφόρο Αθηνών, το καλοκαίρι του 2009, για την απόλυση με πρόσχημα τη λήξη σύμβασης της εργαζόμενης Κατερίνας Τζίμα, η οποία ήταν από τότε εκλεγμένη στο ΔΣ του ΣΕΤΗΠ.

Το ΣΕΤΗΠ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το επιχειρησιακό συνδικάτο την Παρασκευή 27 Μάη από τις 9 π.μ. ως τις 3 μ.μ. και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια Ευελπίδων.

Κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση στα Δικαστήρια απευθύνει και το Σωματείο Εργαζομένων «360 Connect ΑΕ».

Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ επισημαίνει:

«Τα σκληρά αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μονοπωλίων (κυβερνήσεις – ΕΕ – δανειστές), πάνε χέρι χέρι με την καταστολή. Η τρομοκρατία των εργαζόμενων για να αποδεχτούν τα αντιλαϊκά μέτρα ξεκινά μέσα στους χώρους δουλειάς με την απόλυση εκατοντάδων πρωτοπόρων συναδέλφων που τολμούν να ορθώσουν το ανάστημά τους, περνάει από τη “δικαιοσύνη” και τις αποφάσεις της και φτάνει μέχρι τον αυταρχισμό και την άμεση καταστολή των ΜΑΤ και τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων. Την εφαρμογή αυτής της πολιτικής την βιώνουμε, μαζί με το σύνολο της εργατικής τάξης, και οι εργαζόμενοι στον κλάδο. Εξάλλου δεν ήταν καθόλου τυχαία η προκλητική προσαγωγή την πρώτη μέρα της 48ωρης πανεργατικής – πανελλαδικής απεργίας, δεκάδων απεργών οικοδόμων στην Αθήνα, ενός εργαζόμενου στο λιμάνι του Βόλου και η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τους εφοπλιστές ώστε να βγει παράνομη η απεργία των ρυμουλκών.

Ταυτόχρονα προσπαθούν να υψώσουν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, προωθώντας την αλλαγή του νόμου για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, την απελευθέρωση των απολύσεων. Θέλουν εργασιακούς χώρους νεκροταφεία εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.

Σε αυτά τα πλαίσια δεν μας εξέπληξε το γεγονός ότι η πρωτοπόρος συναδέλφισσα Όλγα Κολιούση θα κάτσει στο σκαμνί σαν κατηγορούμενη στις 27 του Μάη σε ποινικό δικαστήριο της αστικής “δικαιοσύνης”. Η συναδέλφισσα είναι ταμίας του σωματείου μας και εκλεγμένη στο επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στη Wind, με την παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. Η δίκη αυτή πραγματοποιείται ύστερα από μήνυση που είχε υποβάλει η διοίκηση της Wind σε ημέρα συγκέντρωσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Λ. Αθηνών, το καλοκαίρι του 2009, για την απόλυση με πρόσχημα τη λήξη σύμβασης της συναδέλφισσας Κατερίνας Τζίμα η οποία ήταν από τότε εκλεγμένη στο ΔΣ του ΣΕΤΗΠ. Η εργοδοσία φυσικά δεν έμεινε μόνο στη μήνυση. Προχώρησε την ίδια μέρα και στην απόλυση της Όλγας. Έπειτα όμως από τις κινητοποιήσεις του επιχειρησιακού και του κλαδικού σωματείου, την αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σε όλη την Ελλάδα και του πρωτοφανούς για τον κλάδο μας παγκόσμιου κύματος συμπαράστασης, η Wind υποχρεώθηκε να την επαναπροσλάβει. Η διοίκηση δεν ξέχασε όμως ποτέ και γι’ αυτό ακόμα επιμένει στην επίθεση και την τρομοκρατία.

Έξι χρόνια μετά, κάποιες μόλις μέρες μετά την Εργατική Πρωτομαγιά, τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο και το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής η “δικαιοσύνη” δεν δικάζει μόνο την Όλγα Κολιούση. Με την υπόδειξη της εργοδοσίας θέλει να δικάσει την οργάνωση, τη συντονισμένη δράση, την αντίσταση μέσα στους χώρους δουλειάς, στην εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων και τη διεκδίκηση με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.

Τα μονοπώλια και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι έχουν ξεκάθαρο τι πρέπει να κάνουν και πού χτυπούν. Καλούμε τους συναδέλφους στον κλάδο να μαζικοποιήσουν το ΣΕΤΗΠ και τα επιχειρησιακά σωματεία και να παλέψουμε ενωμένοι απέναντι στα μονοπώλια που θέλουν να στηρίξουν την ανάπτυξή τους στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας. Η παραίτηση δεν είναι λύση. Να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας για την ανασύνταξη του κινήματος. Να πάρει κάθε εργαζόμενος θέση. Ή με την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων ή με το δίκιο των εργατών! Τώρα συσπείρωση στο ΠΑΜΕ!

Καλούμε τους συναδέλφους στη Wind σε συμμετοχή στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το επιχειρησιακό συνδικάτο την Παρασκευή 9.00-15.00.

Καλούμε την Παρασκευή 27 Μάη στις 9 π.μ σε συγκέντρωση στα Δικαστήρια Ευελπίδων.

  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα – Κάτω τα χέρια από τους πρωτοπόρους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς – Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Καμία ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων – άμεση παύση των διώξεων ενάντια στη συνάδελφό μας και συνδικαλίστρια Όλγα Κολιούση».

πηγή: 902.gr