ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

εκλογες

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η επίθεση των εργοδοτών στα δικαιώματά μας έχει κορυφωθεί στο όνομα της «ανάκαμψης» και της «ανταγωνιστικότητας». Για να αυξήσουν τα κέρδη τους και να κλέψουν τον ιδρώτα μας επιχειρούν να μας πείσουν ότι έχουμε κοινά συμφέροντα, ότι η κερδοφορία τους μεταφράζεται σε δικό μας κέρδος, ενώ ισχύει το ακριβώς αντίθετο: για να κερδίσουν τα αφεντικά, πρέπει να αρπάξουν από μας. Αυτό αποδεικνύεται από τις θυσίες που απαιτούν, οι οποίες στόχο έχουν να στηρίξουν την «ανάπτυξη» στην εξαθλίωσή μας και στα ερείπια των δικαιωμάτων μας.

Στον κλάδο μας οι εργοδότες τόσο με το μαστίγιο (τρομοκρατία, απειλές για απολύσεις, μειώσεις κλπ) όσο και με το καρότο (bonus, όλοι μια «οικογένεια» είμαστε) έχουν ρίξει στο τραπέζι ένα ευρύ φάσμα μέτρων για να πληρώσουμε εμείς το λογαριασμό και να εξασφαλίσουμε τα κέρδη τους. Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί τέτοιες κινήσεις σε αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου. Στην Singular ανακοινώθηκε η 3η μείωση μισθών την τελευταία πενταετία με μορφή υποχρεωτικής άδειας αποδοχών κάθε μήνα. Το μέτρο μεταφράζεται σε μείωση περί το 9% για το 2016. Στη Citrix σημειώθηκαν απολύσεις λόγω του ότι η άυξηση του κέρδους ανήλθε σε 7.8% αντί του 8% που είχε προδιαγράψει! Στην Cosmoline η εργοδοσία εξανάγκασε τους εργαζόμενους σε υποχρεωτική άδεια και άδεια άνευ αποδοχών, ενώ υπό την απειλή απολύσεων προωθεί μείωση μισθών της τάξεως του 20%. Σε άλλες επιχειρήσεις (Openbet, ΟΤΕ) στήνεται ο μηχανισμός αξιολόγησης για να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον σαν άλλοθι για απολύσεις, μειώσεις και τρομοκρατία. Μες στο καλοκαίρι δεκάδες ήταν οι καταγγελίες από διάφορους χώρους του κλάδου για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων, άδειες άνευ αποδοχών, υποχρεωτικές άδειες, απληρωσιά, μειώσεις και ας μην ξεχνάμε την απόλυση της εγκύου συναδέλφου στη Mediatel!

Δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε ένα λεπτό χαμένο. Πρέπει να οργανώσουμε την άμυνά μας και την αντεπίθεση. Να διεκδικήσουμε αξιοπρεπή ζωή και δουλειά! Ο μόνος τρόπος για να βελτιώσουν τη θέση τους οι εργαζόμενοι είναι να στοιχηθούν με το ταξικό εργατικό κίνημα, να σηκώσουν το κεφάλι και να αρνηθούν περαιτέρω υποχωρήσεις. Κανένας μόνος του! Η επίθεση που θα έρθει αύριο πρέπει να μας βρει οργανωμένους και έτοιμους να παλέψουμε ενωμένοι.

Πρέπει και συ να βάλεις το δικό σου λιθαράκι μέσα από την οργάνωση στο σωματείο, μέσα από την συλλογική πάλη και την αλληλεγγύη. Σωματείο σημαίνει υπεράσπιση και στήριξη όλων των συναδέλφων στον κλάδο. Σημαίνει να ξέρουμε τι δικαιούμαστε και όλοι μαζί να υπερασπιζόμαστε τα κεκτημένα μας. Αλλιώς χτυπάς με ένα δάχτυλο και αλλιώς με τη γροθιά. Κανείς δεν πρέπει να διαπραγματεύεται μόνος του με τον εργοδότη, να αντιμετωπίζει την τρομοκρατία και τις απειλές της απόλυσης χωρίς στήριξη. Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε. Αλλά χρειάζεται πρώτα απ όλα η δική σου συμμετοχή. Το σωματείο είναι δυνατό όσο πιο μαζικό είναι. Τη δύναμή μας θα την αποκτήσουμε και θα σπάσουμε το φόβο μέσα από την οργάνωση.

Γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς παράγουμε τον πλούτο!

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 30 & 31/10 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ!

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ