12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ! ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ!

αφισα
αφισα

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που αγκάλιασαν το σωματείο και βοήθησαν στην ενδυνάμωσή του μέσα από τις εκλογές που ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 31 Οκτώβρη. Θα πρωτοστατήσουμε ούτως ώστε να αλλάξει αυτή η κατάσταση, να σταματήσει η εκμετάλλευση που δεχόμαστε και που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα μέτρα που φέρνουν εξασφαλίζουν δίκαιη κατανομή των επιβαρύνσεων, είναι τα μόνα ρεαλιστικά και αποτελούν αναγκαιότητα. Ψεύδονται! Στόχος των μέτρων και στόχος της δήθεν «σκληρής» διαπραγμάτευσης ήταν και είναι η εξασφάλιση της κερδοφορίας των αφεντικών. Δουλειά της κυβέρνησης και του υπόλοιπου πολιτικού προσωπικού των αφεντικών είναι να σιγουρέψει ότι εμείς, οι εργαζόμενοι, θα πληρώσουμε το κόστος και θα κάνουμε θυσίες για να καρπωθούν περισσότερο ζεστό χρήμα.

Κανείς να μην ξεγελαστεί! Τα μέτρα τους θα μας καταδικάσουν στη φτώχεια αν δεν αντιδράσουμε!

Μας φέρνουν την διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την οποία κατακτήσαμε με αιματηρούς αγώνες για να μπορούν οι εργαζόμενοι να εξασφαλίζουν το μέλλον των ιδίων και της οικογένειάς τους. Το μέλλον που μας προδιαγράφουν είναι η βαρβαρότητα: όποιος δεν μπορεί να δουλέψει ας πεθάνει. Αυτό θέλουμε; Ανοίγουν το δρόμο για να μαζέψουν οι τράπεζες τα σπίτια του κόσμου. Όποιος χρωστάει ας μείνει με τους γονείς του ως τα γεράματα ή κάτω από μια γέφυρα. Αυτό θέλουμε; Εξομοιώνουν τους μισθούς με χαρτζιλίκι, απελευθερώνουν τον τρόμο των απολύσεων θεσμοθετώντας τις ομαδικές απολύσεις, βγάζουν στο σφυρί όσα έχτισαν οι εργαζόμενοι τόσες δεκαετίες. Θα το επιτρέψουμε;

Ήρθε η ώρα της αντίστασης! Κανείς συνάδελφος δεν πρέπει να επαναπαυτεί, να απελπιστεί! Εμπρός όλοι μαζί να υπερασπίσουμε το μέλλον μας!

Στον κλάδο μας έχει εκδηλωθεί το πλήρες φάσμα των αντεργατικών μέτρων. Οι εργοδότες προωθούν ατομικές συμβάσεις με συνεχείς μειώσεις. Στις επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών είναι καθιερωμένες οι ελαστικές μορφές εργασίας, ενώ η πίεση και η εντατικοποίηση εξασφαλίζονται με την αξιολόγηση και το εξαντλητικό κυνήγι του μπόνους, το οποίο ακόμα και αν αποδοθεί δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις ανάγκες! Στις επιχειρήσεις πληροφορικής το 8ωρο έχει καταστρατηγηθεί. Οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, σαββατοκύριακα, νύχτες, με απομακρυσμένη εργασία από το σπίτι, να δίνουν από τη ζωή τους για να βγει το ένα ή το άλλο project με τα λιγότερα δυνατά άτομα και το χαμηλότερο κόστος για την επιχείρηση! Με πρόσχημα τα capital controls και τη λήξη των ΕΣΠΑ δεκάδες εργαζόμενοι βρίσκονται υπό την απειλή απληρωσιάς, μειώσεων ή και απολύσεων, ενώ οι εργοδότες του κλάδου έχουν εξασφαλίσει όλο αυτό το διάστημα τεράστια κερδοφορία.

Στις 12 Νοέμβρη απεργούμε και διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας!

  • Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας, στην εντατικοποίηση, στην παραβίαση του 8ωρου!

  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο!

  • Να πάρουν πίσω τώρα όλα τα μέτρα! Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση και τα κεκτημένα δικαιώματά μας!

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος! Οργανωνόμαστε όλοι στο κλαδικό σωματείο για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε, να αντισταθούμε! Σιγουριά, ασφάλεια, αξιοπρέπεια ο εργαζόμενος μπορεί να κερδίσει μόνο με τους δικούς του αγώνες, με την αλληλεγγύη και τη συσπείρωση στα ταξικά σωματεία! Κανείς δεν περισσεύει, το σωματείο χρειάζεται όλους τους συναδέλφους για να μπορέσει ο αγώνας μας να έχει προοπτική και ελπίδα!

Γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς παράγουμε τον πλούτο!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ!
ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ!
ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
12 ΝΟΕΜΒΡΗ 10:30 ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ