ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ CITRIX

citrix
citrix

Καταγγέλουμε τις απολύσεις στο βωμό των κερδών τους!

Συνάδελφε -ισσα, άνεργε –η,

Για μία ακόμα φορά γίνεται ξεκάθαρο ότι ο αντίπαλός μας είναι εδώ και δείχνει τα δόντια του καθημερινά στους χώρους δουλειάς! Για να διατηρήσουν τα κέρδη τους σε υψηλά επίπεδα και να βγουν χωρίς κόστος απ’ την κρίση, τα μεγάλα αφεντικά δεν διστάζουν να θυσιάσουν οποιονδήποτε, να καταδικάσουν συναδέλφους στην ανεργία και να υποχρεώσουν τους υπόλοιπους σε μισθούς πείνας και εξαντλητικά ωράρια.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα στον κλάδο μας αποτελεί η CITRIX η οποία απέλυσε 13 συναδέλφους από το υποκατάστημα της Πάτρας. Πρόκειται για πολυεθνική εταιρεία που απασχολεί κοντά στα 9000 άτομα παγκοσμίως. Κατέγραψε έσοδα της τάξης των 3,142 δις δολαρίων το 2014, σημειώνοντας αύξηση 7,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το 2013 είχε ανακοινώσει έσοδα 2,918 δις και καθαρά κέρδη κοντά στα 340 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 12,8%. Ο όμιλος στοχεύει σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των εσόδων του για το 2015, επιδιώκοντας έσοδα της τάξης των 3,29–3,33 δις δολαρίων. Η επιδίωξη του επιχειρηματικού ομίλου για μεγιστοποίηση του ρυθμού με τον οποίον αυξάνονται τα κέρδη του οδήγησε στις 29 Ιανουαρίου σε ανακοίνωση της απόλυσης του 10% του εργατικού δυναμικού της επιχείρησης. Αυτό μεταφράζεται σε 900 απολύσεις παγκοσμίως, σε 900 οικογένειες εργατών που θα υποφέρουν για να επιτύχει η εργοδοσία μεγαλύτερα κέρδη.

Κανένας συμβιβασμός με απώλειες και ψίχουλα! Καταγγέλουμε τις απολύσεις που έγιναν στο όνομα της αύξησης των κερδών τους!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η CITRIX επιλέγει να αυξήσει τα κέρδη της μέσω απολύσεων και περικοπών. Το 2002 και το 2009 είχε προχωρήσει επίσης σε απολύσεις του 10% του εργατικού δυναμικού της. Ούτε είναι η μόνη επιχείρηση που προβαίνει σε αντίστοιχες ενέργειες για να αυξήσει τα κέρδη της. Δεν είναι η τελευταία φορά που το συμφέρον μας θα συγκρουστεί με το συμφέρον των αφεντικών. Όσο μειώνονται οι μισθοί, όσο δουλεύουμε με εξαντλητικά ωράρια και καταργούνται τα εργατικά δικαιώματα, όσο μειώνεται το κόστος της εργασίας, τόσο μεγαλύτερα κέρδη θα σημειώνουν. Αν δεν αντισταθούμε οργανωμένα, ακόμα περισσότεροι θα έρθουμε αντιμέτωποι με την ανεργία, τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και τη φτώχεια. Για να μην εξαναγκαζόμαστε σε συμβιβασμούς και ζωή με ψίχουλα, η λύση είναι μία: οργάνωση και αγώνας. Οργάνωση στα ταξικά σωματεία, στο πλευρό του ΠΑΜΕ, για να πάρουμε με τα χέρια μας ό,τι δεν πρόκειται να μας χαρίσει κανείς.

Να σταματήσουμε τώρα την εκμετάλλευση!

Η οργανωμένη πάλη ενάντια στο κεφάλαιο και το εκμεταλλευτικό σύστημα είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστούν τα εργατικά συμφέροντα, αξιοπρεπής ζωή, μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε θα το κερδίσουμε μόνο στα πλαίσια αυτής της πάλης. Η διαχείριση του συστήματος, ο συμβιβασμός των συμφερόντων μας με τα συμφέροντα της εργοδοσίας είναι αδύνατα. Ο εργάτης δεν μπορεί να εναποθέσει τις ελπίδες του σε πολιτικές που στοχεύουν σε ανάπτυξη στα πλαίσια του συστήματος, που εξαγγέλουν «υγιή» επιχειρηματική δράση και ευαγγελίζονται ειρηνική συμπόρευση με το κεφάλαιο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ανοχή και αυταπάτες. Δεν υπάρχουν σωτήρες για την εργατική τάξη, ούτε άλλος δρόμος εκτός απ’ την οργάνωση στα ταξικά σωματεία, τη διεκδίκηση, τον συλλογικό αγώνα.

Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας!

Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΡΑ!