ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

apergia
απεργία πάμε

Να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς.

Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει

Συνάδελφε -ισσα, άνεργε –η,

Το Σάββατο 1η Νοέμβρη χιλιάδες εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές απ’ όλη τη χώρα ένωσαν τη φωνή τους στο μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος. Διαδήλωσαν για το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή και βροντοφώναξαν την απόφασή τους να μη δεχτούν να ζήσουν με τα ψίχουλα που τους υπόσχονται, να μη δεχτούν να κάνουν κι άλλες θυσίες στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Το μεγάλο ποτάμι των διαδηλωτών πλημμύρισε τους δρόμους της πρωτεύουσας από το Πεδίον του Άρεως έως του Στύλους του Ολυμπίου Διός, από τον «Ευαγγελισμό» μέχρι την πλ. Καραϊσκάκη, από το Μοναστηράκι μέχρι το κέντρο στην Ομόνοια, στην Κάνιγγος και στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην πιο μαζική διαδήλωση των τελευταίων χρόνων. Πάνω από 1000 σωματεία και μαζικοί φορείς συμμετείχαν, αρκετοί από τους οποίους ανταποκρίθηκαν για πρώτη φορά στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο απέδειξε ότι όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί. Ότι μπορούμε να οργανωθούμε και με σχέδιο και αγώνα να χτίσουμε ένα ισχυρό εργατικό-λαϊκό κίνημα. Κόντρα στις αυταπάτες ότι η ψήφος μιας Κυριακής μπορεί να μας σώσει. Μπορούμε να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα, να χτίσουμε το κίνημα που χρειαζόμαστε για να αντιπαλέψουμε όσα μας ετοιμάζουν. Με την αισιοδοξία που με ενέπνευσε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ συμμετέχουμε και οργανώνουμε την απεργία της 27ης  Νοέμβρη!

Μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας στα χέρια μας!

Δεν δεχόμαστε πλεον την φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανασφάλεια για εμάς και τις οικογένειές μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο και τα κέρδη των μεγαλοαφεντικών και απο μας ζητάνε τεράστιες θυσίες για να έρθει η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται. Ανάπτυξη όμως μόνο για τις δικές τους τσέπες, ενώ για μας θα συνεχίζεται η φτώχεια, η ανέχεια και οι μισθοί της πείνας. Τα κέρδη τους θα τα βγάλουν από μας, από τη δική μας δουλειά, τις δικές μας στερήσεις, το ψωμί της οικογένειάς μας!

Στον κλάδο μας, οι επιχειρησιακές συμβάσεις λήγουν και οι εργοδότες αρνούνται να υπογράψουν νέες. Καραδοκούν για να ρίξουν τα μεροκάματά μας ακόμα πιο χαμηλά, ενώ πιέζουν για σκληρότερα ωράρια! Ο συμβιβασμός είναι αδύνατος: τα κέρδη τους είναι η δικιά μας χασούρα. Το συμφέρον τους είναι κόντρα στο δικό μας. Όσο μειώνονται οι μισθοί, όσο δουλεύουμε με εξαντλητικά ωράρια και καταργούνται τα εργατικά δικαιώματα, όσο μειώνεται το κόστος της εργασίας, τόσο μεγαλύτερα κέρδη σημειώνουν. Ότι δεν το πάρουμε εμείς με τα χέρια μας, με οργάνωση και αγώνα, κανείς δε θα μας το χαρίσει! Ότι δεν το διεκδικήσουμε δε θα μας το δώσει κανένας σωτήρας!

Να σταματήσουμε τώρα την εκμετάλλευση!

Η φτώχεια, η ανέχεια και η απειλή της ανεργίας γίνονται όπλα στα χέρια τους για να πιέσουν για την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και τη μετατροπή της δουλειάς σε σύγχρονη σκλαβιά. Μόνο συλλογικά, με ενότητα κι αγώνα, μπορούμε να αντιπαλέψουμε όσα μας ετοιμάζουν. Με οργανωμένη δράση, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να ανακόψουμε τη λαίλαπα των όσων μας ετοιμάζουν και αυτό αποδεικνύεται από τις επιθέσεις των εργοδοτών στην συνδικαλιστική δράση. Η παρουσία των συνδικαλιστών των ταξικών δυνάμεων στους χώρους δουλειάς, η προσπάθειά τους για οργάνωση των εργαζομένων και αντίσταση στα σχέδια των αφεντικών ενοχλεί. Ήδη στον κλάδο σημειώνονται επιθέσεις των εργοδοτών, με κορυφαία την απόλυση εκλεγμένου αντιπροσώπου, του γραμματέα του ΣΕΤΗΠ, από την πολυεθνική Commsquare. Δεν είναι τυχαία η συγκυρία, καθώς η Τρόικα και ΕΕ προωθούν την κατάργηση του νόμου για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Συνάδελφοι πρέπει να επαγρυπνούμε: η επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα επιχειρεί να μας στερήσει το βασικό μας όπλο, τη συλλογική δράση, και ακολουθείται πάντα από ακόμα σκληρότερη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα!

Ο ανταγωνισμός και τα κέρδη των επιχειρήσεων και των μονοπωλίων είναι η αιτία για τη φτώχεια και την ανεργία. Η λύση είναι να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε. Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση στα πλαίσια της ΕΕ, οποιαδήποτε μορφή διαχείρισης μπορεί να είναι μόνο εις βάρος μας και προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Οι υποσχέσεις των μνηστήρων της εξουσίας και των επίδοξων σωτήρων είναι σκέτη κοροϊδία. Τα σχέδιά τους για διαχείριση της κρίσης δεν είναι τίποτε άλλο παρά τρόποι για να προστατεύσουν τα κέρδη των μεγαλοαφεντικών. Ο μόνος δρόμος για το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να διεκδικήσει μονομερή διαγραφή του χρέους, κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, αποδέσμευση από την ΕΕ. Πάνω απ’ όλα, να διεκδικήσει ο πλούτος να επιστρέψει στον παραγωγό του και όχι στις τσέπες των λίγων.

Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!

Οργανώσου στα ταξικά σωματεία! Στήριξε το ΠΑΜΕ!

Όλοι συμμετέχουμε-οργανώνουμε την απεργία της 27ης Νοέμβρη

Ζητάμε εδώ και τώρα:

Ουσιαστικές αυξήσεις παντού! Είναι στο χέρι μας!

ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νομοί που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.

Είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Τα έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι με το παραπάνω! Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση  και τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.

Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας!

Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.

Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας!

Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ