Σωματείο Ν.Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Αχαΐας: Να ληφθούν μέτρα για την υγεία και την προστασία των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Πάτρα, 16-03-2020

Οι εταιρείες του κλάδου ακόμα και σε τέτοιες στιγμές, σε περίοδο πανδημίας του κορονοϊού, βάζουν μπροστά τα κέρδη τους . Η αγωνία τους είναι αν θα βγουν τα projects , οι στόχοι των πωλήσεων.

Στον ΟΤΕ οι εργαζόμενοι σε call center εξαναγκάζονται να εργαστούν από το σπίτι, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των προγραμματιστών, οι τεχνικοί βασίζονται στην ατομική τους ευθύνη για την προστασία τους. Σε Cosmote , Vodafone, Wind κτλ οι εργαζόμενοι σε καταστήματα εργάζονται εν μέσω συνωστισμού.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουμε μπροστά την διασφάλιση της υγείας μας, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων μας!

Απαιτούμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα , να μην μένουν στην “ατομική ευθύνη”:

· 48ωρη απολύμανση κάθε χώρου εργασίας

· Ατομικά γραφεία, ακουστικά, πληκτρολόγια σε όλους τους εργαζόμενους. Αντισηπτικά και καθαριότητα σε κάθε χώρο εργασίας. Ατομικά είδη προστασίας (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες) σε όλους τους εργαζόμενους, ειδικά σε όλους όσους έρχονται σε επαφή με το κοινό.

· Καμία άνευ αποδοχών ή κανονική άδεια . Να δοθούν όλες οι απαραίτητες ειδικές άδειες με αποδοχές σε γονείς, εργαζόμενους ευπαθών ομάδων, σε όσους εργαζόμενους αρρωσταίνουν, προκειμένου να αναρρώσουν, αλλά και για πρόληψη της διασποράς, σε ένα μέλος της οικογένειας που έχει άρρωστο παιδί ή ηλικιωμένο, ή δεν έχει άλλη δυνατότητα φύλαξης του ανήλικου παιδιού.

· Καμία σκέψη για απόλυση ή αλλαγή συμβάσεων

Κυρίαρχο είναι για μας επίσης να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια συνολικά των εργαζόμενων και των οικογενειών τους:

Να μην γίνει καμία διακοπή τηλεφωνικής σύνδεσης και να ανασταλούν οι λογαριασμοί των λαϊκών οικογενειών.

Να μην αξιοποιηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται αλλά και η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, όπως η τηλεργασία, αλλά και το “ξεχείλωμα” της υπερωριακής απασχόλησης , της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας με την αναστολή της υποχρέωσης για τον εργοδότη να δηλώνει τις τροποποιήσεις ωραρίου στο “Εργάνη”.

Για την ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ:

Το σωματείο μας διαφωνεί με την εργασία από το σπίτι που διευθετεί τον χρόνο εργασίας και αποξενώνει τους εργαζόμενους.

Είναι κατανοητό πώς πολλοί συνάδελφοι προγραμματιστές, σε τηλεφωνικά κέντρα κτλ αντιλαμβανόμενοι τις ελλείψεις σε επίπεδο πρόληψης επιλέγουν ή εξαναγκάζονται να εργαστούν στο σπίτι ως ελάχιστο μέτρο προστασίας.

· Ξεκαθαρίζουμε ότι η εφαρμογή της τηλεργασίας θα γίνει ΜΟΝΟ για τη χρονική περίοδο αντιμετώπισης του κορονοϊού.

· Καμία σκέψη για επιβολή της επ’ αόριστον και κατά συνέπεια να μην υπάρξουν τροποποιητικές συμβάσεις που επιτρέπουν γενικότερα αυτό το καθεστώς.

· Απαιτούμε προστασία του ωραρίου, όχι στην δουλειά λάστιχο.

· Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας. Καμία επιμήκυνση και αύξηση του εργάσιμου χρόνου, υπερασπιζόμαστε το οκτάωρο. Αντιστεκόμαστε στην ευελιξία να εργάζεσαι συνεχώς και τα όρια στον εργάσιμο χρόνο να γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα.

· Απαιτούμε παροχή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού από την εταιρεία: γραφείο, καρέκλα, laptop και οθόνες, σύνδεση στο internet. Κανένας δεν εργάζεται με δικά του μέσα. Είναι ευθύνη της εταιρείας.

· Ευθύνη της εταιρείας είναι επίσης η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των εργαζόμενων και των εταιρικών δεδομένων για την περίοδο της εργασίας από το σπίτι. Καμία μετακύλιση ευθυνών στον εργαζόμενο

· Ξεκαθαρίζουμε όσοι εργαζόμενοι κρατάνε τα παιδιά τους να τους δοθεί η ειδική άδεια που δικαιούνται αντί να εργάζονται από το σπίτι.

· Άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ή είναι γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ, να πάρουν ειδική άδεια με πλήρεις αποδοχές, όχι από την κανονική τους.

· Άμεση ενημέρωση. Δεν είναι σωστό οι εργαζόμενοι να ενημερώνονται πάντα τελευταίοι ακόμα και για το που θα δουλέψουν την επόμενη μέρα μετά το τέλος του ωραρίου εργασίας τους.

Συνάδελφοι, ενημερώνουμε το σωματείο για κάθε πρόβλημα στο χώρο δουλειάς, για οποιαδήποτε αυθαιρεσία της εργοδοσίας.

Να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων η διασφάλιση της υγείας αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων μας.