ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΧΕΝΤ ΤΑΜΙΜΙ

Το Σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Ν Αχαΐας στέκεται αλληλέγγυο στην 16χρονη Παλαιστίνια Αχεντ Ταμιμι που είναι φυλακισμένη από το κράτος του Ισραήλ και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να στηρίξουν το αίτημα για την άμεση απελευθέρωσή της.

Η Αχεντ Ταμίμι συνελήφθηκε μέσα από το σπίτι της με την κατηγορία της αντίστασης κατά των αρχών και στη συνέχεια της απήγγειλαν 12 κατηγορίες για τη δράση της ενάντια στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από τον ισραηλινό στρατό. Η σύλληψη της 16χρονης αποκαλύπτει το χαρακτήρα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, το οποίο με τη στήριξη των ΗΠΑ δεν διστάζει να βαφτίζει μάχη για την δημοκρατία και την ελευθερία τις θηριωδίες κατά του παλαιστινιακού λαού. Μαζί με αυτούς αποκαλύπτεται και ο ρόλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία μιλάει για σταθερότητα στην περιοχή και οικοδομεί σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ που φυλακίζει και δολοφονεί μικρά παιδιά, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να μην αναγνωρίζει το Παλαιστηνιακό κράτος.

Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και του κράτους του Ισραήλ στην περιοχή δολοφονούν και διώκουν τον παλαιστινιακό λαό για δεκαετίες, ενώ με τα στρατοδικεία διώκουν το δικαίωμα των Παλαιστινίων να παλέψουν ενάντια στην κατοχή. Με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει τον αυταρχισμό βάζοντας στο στόχαστρο μικρά παιδιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία παλαιστινιακών οργανώσεων 350 ανήλικοι παλαιστίνιοι βρίσκονταν φυλακισμένοι στο Ισραήλ το Δεκέμβρη, ενώ πάνω απο 8000 παιδιά έχουν συλληφθεί και περάσει από ισραηλινά στρατοδικεία από το 2000. Σε αυτά τα στρατοδικεία το ποσοστό των καταδικαστικών αποφάσεων εναντίων των παλαιστινίων αγγίζει το 100%.

Το σωματείο μας δηλώνει την αλληλεγγύη του και καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να παλέψουν για τη στήριξη και την αποφυλάκιση της Αχέντ Ταμίμι και της οικογενειάς της, όπως και όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Παλαιστινιακό λαό στη μάχη του ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Καταδικάζουμε κάθε ιμπεριαλιστική παρέμβαση στην περιοχή και στηρίζουμε την πάλη για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967.

Καλούμε όλον τον κλάδο να δώσει το παρόν στη μάχη ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη φτώχεια και την καταπίεση, στο πλευρό όλων των αγωνιζόμενων λαών.

 

Πάτρα, 17/03/2018