Απεργία στον ΟΤΕ 30-31/10

Καλούμε τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία για τη διεκδίκηση ΣΣΕ. Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ αλλά και όλου του κλάδου πρέπει ολόπλευρα να στηρίξουν τον αγώνα για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων βασισμένων στις ανάγκες μας, κόντρα στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, που με συμπαραστάτη την κυβέρνηση και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό μας έχουν οδηγήσει να δουλεύουμε ατελείωτες ώρες για ελάχιστα και απαιτούν να λέμε και ευχαριστώ.

Ο όμιλος του ΟΤΕ έχει τα τελευταία χρόνια τεράστια κερδοφορία. Σημειώνει αύξηση στα κέρδη την οποία έχει βασίσει στην όλο και αυξανόμενη εκμετάλλευση των εργαζομένων του. Το προηγούμενο διάστημα πέτυχε μειώσεις στους μισθούς με αιχμή την ενοποίηση των μισθών, η οποία κατέληξε σε μειώσεις προς τα κάτω (ΟΤΕ -11%, COSMOTE -6%). Απαλλάχθηκε από πολλούς εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου, ενώ προσλαμβάνει νέους στις θυγατρικές με απεχθείς όρους. Σε αυτό το περιβάλλον και για να αποφύγει τη συλλογική αντίδραση των εργαζομένων, τους διατηρεί πολυδιασπασμένους σε διάφορα σωματεία.

Είναι ξεκάθαρο ότι το κέρδος τους πηγάζει από τις απώλειες των εργαζομένων. Η ασυδοσία της εργοδοσίας έγινε φανερή όταν αρνήθηκε να συζητήσει τα δίκαια αιτήματα για υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας με βελτιωμένους όρους για τους εργαζόμενους. Δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν ούτε σεντ από τα κέρδη τους αν δεν τους υποχρεώσουμε. Πιστός βοηθός στην προστασία των συμφερόντων τους είναι η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ, που είχε φροντίσει να υπογράψει την προηγούμενη μειωμένη σύμβαση και το διαχωρισμό των εργαζομένων σε νέους-παλιούς. Η απεργία των εργαζομένων του ΟΤΕ είναι η μόνη απάντηση.

Στην επέλαση της εργοδοσίας η μόνη απάντηση που μπορεί να έχει αποτελέσματα είναι η συσπείρωση στο ταξικό κίνημα, η οργάνωση και ο αγώνας. Η επιτυχία της απεργίας του ΟΤΕ αποτελεί στοίχημα για όλο τον κλάδο. Ο ΟΤΕ είναι η ναυαρχίδα του κλάδου και οτιδήποτε εφαρμόζεται και παγιώνεται στον όμιλο θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις και τελικά όλους μας. Μόλις υπογράφηκε στον ΟΤΕ ΣΣΕ με μειώσεις, οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου με πρόσχημα τον ανταγωνισμό μεταξύ τους αρνήθηκαν να υπογράψουν νέες συμβάσεις. Στην επίθεση εναντίον μας θα βρούμε απέναντί μας ενιαίο το μέτωπο της εργοδοσίας. Ενωμένοι πρέπει και εμείς να διεκδικήσουμε  με βάση τις ανάγκες μας!

Εμείς παράγουμε, χωρίς εμάς δεν μπορεί να υπάρξει ο κλάδος, οι τηλεπικοινωνίες, τα προϊόντα πληροφορικής. Πρέπει να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, να διεκδικήσουμε με βάση τις ανάγκες μας για αξιοπρεπή ζωή και δουλειά. Δεν θα μας χαρίσουν τίποτα, όσα μας είναι απαραίτητα πρέπει μόνοι μας να τα πάρουμε!

Συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, με τις ταξικές δυνάμεις – Οργανωνόμαστε – Διεκδικούμε

Στηρίζουμε την απεργία στον ΟΤΕ:

Να καταργηθεί το απαράδεκτο καθεστώς του διαχωρισμού των εργαζομένων του ομίλου, σε νέους – παλιούς, μητρικών – θυγατρικών, απευθείας – μέσω τρίτων εταιρειών.

 • ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ Σ.Σ.Ε ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  που να προβλέπει
 • Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας
 • Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο – 5νθημερο – 35ωρο
 • Μισθολογικά κλιμάκια στα επίπεδα που ήταν πριν τις μειώσεις (ΣΣΕ 2011) ως βάση διαπραγμάτευσης με αίτημα τις πραγματικές αυξήσεις και την αναπλήρωση των απωλειών που είχαμε στα χρόνια της κρίσης
 • Ένταξη όλων των εργαζομένων (επινοικιαζόμενων ή μη) του Ομίλου ΟΤΕ (ΟΤΕ, Cosmote, evalueκτλ) στην ενιαία ΣΣΕ
 • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού
 • Αναγνώριση των τίτλων σπουδών
 • Μέτρα υγείας και ασφάλειας που θα διασφαλίζουν τη σωματικής μας ακεραιότητα
 • Μετατροπή της ομοσπονδίας σε κλαδική
 • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας
 • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας στα 751 ευρώ ως κατώτατο μισθό για όλους τους εργαζόμενους
 • Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να περιορίσει τις εργατικές – συνδικαλιστικές ελευθερίες.