Απολύσεις στη Vodafone

Το σωματείο καταγγέλλει την προκλητική απόλυση δύο συναδέλφων με την εντολή της εργοδοσίας του ομίλου Vodafone. Την επόμενη μέρα ακριβώς από την προκήρυξη της Γενικής Απεργίας για τις 24 Νοέμβρη, η εργοδοσία επέλεξε να απολύσει τους συναδέλφους μας, φοβούμενη τη συνδικαλιστική τους δράση. Προφασίστηκαν προβλήματα στην απόδοση των εργαζομένων, τα οποία δεν τεκμηριώνονται από τα στοιχεία. Ενδεικτικό είναι ότι η εταιρεία έχει επανειλημμένα βραβεύσει τους συγκεκριμένους συναδέλφους, καθώς έχουν διακριθεί στους δείκτες απόδοσης και μάλιστα το τελευταίο διάστημα! Μετά από επιμονή των συναδέλφων για απαντήσεις, η απόλυση χαρακτηρίστηκε άνευ αιτιολογίας. Έχουμε πείρα από την πραγματική αιτία των απολύσεων. Η συνδικαλιστική δράση των μελών του σωματείου, η συμπόρευσή τους με το ταξικό εργατικό κίνημα είναι αυτό που φοβίζει την εργοδοσία και γι’ αυτό προχώρησε στην εκδικητική και παράνομη απόλυση!

Παρά την επανειλημμένη προσπάθεια του σωματείου για συνάντηση και καταγγελία των απολύσεων στην εργοδοσία, η τελευταία αποφάσισε να κρυφτεί! Δεν θεώρησαν απαραίτητο καν να εξηγήσουν το λόγο που προχώρησαν στις απολύσεις. Η στάση αυτή είναι χαρακτηριστική για το κατά πόσο μπορούμε να εμπιστευόμαστε τις ρητορείες των αφεντικών σχετικά με το πώς είμαστε όλοι μια οικογένεια μέσα στα κάτεργα τύπου Vodafone και το πως πρέπει να δίνουμε γη και ύδωρ για τα κέρδη της επιχείρησης! Καμία εμπιστοσύνη στην εργοδοσία! Το δικό τους κέρδος βγαίνει από τις δικιές μας απώλειες!

Δεν αποδεχόμαστε τις απολύσεις! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Το σωματείο και οι εργαζόμενοι του κλάδου στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ακυρωθούν οι απολύσεις. Καλούμε τους συναδέλφους στον όμιλο αλλά και σε όλο τον κλάδο να κινητοποιηθούν και να σταθούν απέναντι στο θράσος της εργοδοσίας, η οποία επιχειρεί με  αυτό τον τρόπο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να μην οργανωθούν, να μην παλέψουν για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ζωής. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Τώρα πρέπει να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία, να οργανωθούμε στο κλαδικό σωματείο και όλοι μαζί, μια γροθιά, να ακυρώσουμε στην πράξη τις απολύσεις και να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Μπροστά μας είναι οι μάχες για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ανάκτηση των απωλειών που είχαμε στο όνομα της κρίσης και στο βωμό της κερδοφορίας των εργοδοτών! Μπροστά μας είναι η Γενική Απεργία στις 24 Νοέμβρη! Το σωματείο και οι εργαζόμενοι του κλάδου θα υπερασπίσουν τους συναδέλφους τους και θα διεκδικήσουν το δικαίωμα σε αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ 19:00, ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ (πλ. Όλγας)