Γεν. Συνέλευση – 6 Ιουλίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ!

19:00 στο  ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (Κολοκοτρώνη 20)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Μπροστά στη λαίλαπα των μέτρων που σαρώνουν τα δικαιώματά μας το σωματείο μας συμμετείχε με συνέπεια  σε όλες τις κινητοποιήσεις. Δώσαμε το παρόν στις απεργίες, βάλαμε το λιθαράκι μας στο να οργανωθούν οι εργαζόμενοι ενάντια στην επίθεση της ΕΕ, των μεγαλοεργοδοτών και του πολιτικού προσωπικού τους, την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν συντέλεσαν στο να καθυστερήσουν τα μέτρα και αποτελούν τη μαγιά για να καταφέρουμε να χτίσουμε το κίνημα που απαιτείται από δω και πέρα για να αντισταθούμε στα επόμενα που έρχονται και να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας.

Οι απαιτήσεις από δω και πέρα είναι μεγαλύτερες! Όλοι πρέπει να ενισχύσουμε το σωματείο, να δώσουμε το παρόν, να κλιμακώσουμε τον αγώνα μπροστά σε αυτά που έρχονται! Πρέπει να σπάσουμε τη μοιρολατρία, τη λογική του «τίποτα δε γίνεται». Τα πάντα μπορούν να γίνουν αρκεί να είμαστε οργανωμένοι, να συμμετέχουμε στις αποφάσεις, στην οργάνωση των αγώνων και στο πλευρό των υπόλοιπων εργαζομένων να υπερασπίζουμε τα δικαιώματά μας. Η πάλη ξεκινάει από τον κάθε χώρο δουλειάς, από την υπεράσπιση του ωραρίου, της άδειας, των δικαιωμάτων που ήδη καταστρατηγούνται από τα αφεντικά, μέχρι την αντεπίθεση και την ανάκτηση των συλλογικών συμβάσεων, των αξιοπρεπών μισθών, την κατάργηση των νόμων που μας κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε.

Στοχεύουν τα δικαιώματά μας και ξεκάθαρα στο όνομα της ανάπτυξης υπόσχονται στα μεγάλα αφεντικά «μείωση του μισθολογικού κόστους». Ανάπτυξη που, αν έρθει, θα είναι χτισμένη πάνω σε όσα καταφέρουν με νόμους και μνημόνια να κλέψουν από μας, από τον πλούτο που παράγουμε καθημερινά. Ανάπτυξη που δε θα φέρει κανένα όφελος για μας, αντίθετα θα πληρώσουμε το κόστος της, ενώ θα ζούμε τον εργασιακό μεσαίωνα της ανασφάλειας, της ανεργίας, των μισθών πείνας, των εξαντλητικών ωραρίων, των μαζικών απολύσεων. Στο επόμενο διάστημα στην ημερήσια διάταξη των μεγάλων αφεντικών, ανεξάρτητα από το αν η κυβέρνησή τους θα έχει χρώμα ροζ ή γαλάζιο είναι:

  • Η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού (Δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και επίδομα αδείας).
  • Νέα μείωση του κατώτατου μισθού από 1-1-2017 (κάτω από τα 586 € που ισχύει σήμερα για τους έχοντες ηλικία άνω των 25 ετών και κάτω από τα 510 € για τους έως 25 ετών).
  • Νομοθετημένο από την κυβέρνηση κατώτατο μισθό κατ’ έτος, χωρίς συλλογική σύμβαση
  • Κατάργηση όλων των προσαυξήσεων-επιδομάτων, τριετιών και κατάργηση της μετενέργειας γενικά των συλλογικών συμβάσεων
  • Αμετάβλητο μισθό για όλο τον εργασιακό βίο. Σύμφωνα με το σύστημα αυτό ο εργαζόμενος θα λαμβάνει τον ίδιο μισθό κατά την είσοδο στην εργασία και κατά την έξοδο από αυτήν!
  • Μείωση του κόστους των υπερωριών, της απασχόλησης το σαββατοκύριακο, αλλά και ελαστικοποίηση του πλαισίου διευθέτησης του χρόνου εργασίας (αυξομείωση ωραρίου), με ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος.
  • Πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
  • Γενικευμένη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις με επέκταση όλων των «νέων» μορφών φτηνής και απροστάτευτης μικροεργασίας

Για να τα περάσουν αυτά ξέρουν ότι ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι η οργανωμένη ταξική πάλη, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην απεργία. Φοβούνται το οργανωμένο ταξικό κίνημα, φοβούνται την ενότητα και τον αγώνα των εργαζομένων. Χρέος κάθε εργαζόμενου αυτές τις στιγμές είναι αταλάντευτα να υπερασπιστεί και να δυναμώσει το μοναδικό του όπλο, την μοναδική του ελπίδα: το σωματείο του!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να έρθουν στη Γενική Συνέλευση του σωματείου Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών. Να συζητήσουμε από κοινού τα προβλήματα στους χώρους πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στην Αχαΐα, να βρούμε τρόπους για να διεκδικήσουμε αξιοπρεπέστερες συνθήκες δουλειάς και ζωής, να συμμετάσχουμε στην πάλη για την αναχαίτιση των μέτρων που έρχονται στο πλευρό των υπόλοιπων εργαζομένων.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ!
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 19:00, ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ (πλ. Όλγας)